Her şey ortada, AKP savunmada: İsrail'le ticareti eleştirenler 'içimizdeki İrlandalılar'mış...

Tepkilerin ardından AKP, İsrail'le ticarete kısıtlama getirmek zorunda kaldı. AKP ise hala Gazze'deki soykırıma karşı en önde mücadele eden ismin Erdoğan olduğunu iddia etmeye devam ediyor.

Haber Merkezi

7 Ekim 2023'ten beri saldırı altında olan Filistin'e yönelik destek söylem düzeyinde kalırken, İsrail'le olan ticaret ise aylarca hız kesmeden devam etti.

Kamuoyunda Gazze'de soykırıma devam eden İsrail ile "ticareti durdurun" talebi yükselirken, iktidar "Gazze'ye en çok yardım yapan ilk 2 ülkeden biriyiz" şeklinde savunmaya geçti.

Tepkileri çeşitli yalanlarla inkar eden AKP iktidarı, Gazze'deki can kaybı 33 bini, yaralı sayısı ise 75 bini aştıktan sonra geri adım attı ve İsrail'le ihracata kısıtlama getirildiğini duyurdu. 

AKP savunmaya devam ediyor

İsrail'e yapılan ihracata dair verilere göre özellikle gıda gruplarında liste başında Türkiye yer alırken, AKP iktidarı ise Gazze'deki soykırıma karşı en önde mücadele eden ismin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etmeye devam ediyor.

Son olarak AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İsrail'le olan ticareti eleştirenleri "içimizdeki İrlandalılar" olarak tanımlarken, söz konusu eleştirilerin de "seçim propagandası" olduğunu öne sürdü.

Eleştirenleri 'içimizdeki İrlandalı' ilan etti

Elitaş, AKP Ankara İl Başkanlığı tarafından AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen "Geleneksel Bayramlaşma Programı"nda partililere hitap etti.

İsrail yönetiminin Gazze'ye yönelik soykırım niteliğindeki saldırıları nedeniyle bayramı buruk geçirdiklerini öne süren Elitaş, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, mazlum milletlerin bulunduğu yerde, gelişmiş ülkelerin bulunduğu coğrafyada, halkla konuştuğunuz zaman Gazze'deki soykırıma karşı, orada yapılan zulme karşı 'kim en önce mücadele ediyor', 'kim en büyük tepkiyi gösteriyor' derseniz, dünyanın her yerinde Recep Tayyip Erdoğan adını duyarsınız. Gazze'de, Filistin'de, Türk'üm dediğiniz takdirde 'Recep Tayyip Erdoğan' diye size sarılan insanları görürsünüz" iddiasında bulundu.

Elitaş, 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçim sürecinde Erdoğan ve AKP'ye karşı bu konuda "iftira kampanyası" yürütüldüğünü söyledi ve şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'mızın ne kadar samimi olduğunu, Gazze konusunda, ezilen insanlar konusunda, mazlumlara yapılan zulümler karşısında ne kadar hassas davrandığını tüm dünya bilirken, maalesef içimizdeki İrlandalılar bunu seçim propagandası malzemesi yaparak Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve iktidarımıza, bizlere karşı haksız bir davranış içerisindedirler. 31 Mart tarihinden sonra yine bu haksızlık devam etmektedir. Yine bu yanlışlık devam etmektedir. Hükümetimizi, Cumhurbaşkanı'mızı bu konuda iftira kampanyalarıyla zor durumda bırakmaya çalışan içimizdeki insanları da mübarek bayram vesilesiyle Allah rızası için sağduyuya davet ediyorum."