İsrail'e ticaret kısıtlamasını yandaş medya nasıl gördü?

Yeni Akit ve AA'yı ters köşe yapan Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'le ticareti kısıtlama kararını yandaş medya düz bir şekilde haberleştirdi.

Haber Merkezi

AKP iktidarı, uzun zamandır süren kamuoyu tepkilerine karşın çeşitli yalanlarla inkar ettiği İsrail'le ticarette geri adım attı.

Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracata kısıtlama getirildiğini duyurdu. 

Bakanlığın bu kararıyla birlikte, Akit ve Anadolu Ajansı ters köşeye yatmış oldu.

AKP, İsrail'le ticaret konusunda tepkiler karşısında sıkışırken önce imdada iktidara yakın kalemler ve ardından Anadolu Ajansı yetişmişti. İsrail'e giden gemilerin aslında Filistin'e gittiği, kamu kurumlarının İsrail ile ticaret yapmadığı, yapanların sadece özel şirketler olduğu, devletin bunu engelleyemeyeceği yönünde çarpıtma ve hata dolu haberler servis edilmişti.

Yeni Akit, Gazze işgal altındayken henüz dün İsrail'le ticareti sürdüren patronlara, çarpıtma ve hatalarla dolu haberiyle kalkan olmuştu

Dün "İsrail'le ticaret koca bir yalan" manşetiyle çıkan Yeni Akit "Türkiye'den İsrail kararı! 54 ürünün satışı yasaklandı... İşte o liste" başlığıyla haberi gördü. İlerleyen saatlerdeyse "Filistin'den Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür" başlığıyla girdikleri haberde "Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın telefonda görüştüğü Filistin Ekonomi Bakanı Muhammed el-Amur, katil İsrail'e getirilen ihracat kısıtlamasına ilişkin yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye teşekkür etti" denildi. 

Diğer yandaş medya kuruluşları ise, İsrail'le ticaret kısıtlamasını düz bir şekilde haberleştirmeyi tercih etti.

Türkiye'den İsrail kararı! 54 ürünün satışı yasaklandı... İşte o listeSon dakika! Filistin'den Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Yeni Akit

A Haber

Yeni Şafak

Sabah

Akşam

Milliyet

Takvim