Direnen madencilere ve ailelerine saldırı: Çok sayıda gözaltı

Ermenek Güneyyurt Meydanı'nda basın açıklaması yapan maden işçilerinin Ankara'ya yürüyüşü engellendi. İşçilere ve ailelerine cop ve gazla saldıran kolluk güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Haber Merkezi

Karaman Ermenek’te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamayan maden işçileri Ankara’ya yürümek istedi. Jandarma madencilerin önünü kesti.

Cenne ve Seba Maden Ocağı işçileri, eylemlerinin 87. gününde Ermenek Güneyyurt Meydanı’nda basın açıklaması yaptıktan sonra Ankara’ya yürümek istedi. Jandarma madencilerin etrafına barikat kurdu.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanları Tahir Çetin’in eylemde fenalaştığını ve hastaneye götürüldüğünü duyurdu.

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel Başkanımız Tahir Çetin Fenalaştı. Ambulans olmadığı için işçi arkadaşımızın aracı ile Ermenek Devlet hastaneye götürüldü.”

Madenciler gözaltında

Bağımsız Maden İş Sendikası işçilerine ve ailelerine polis biber gazı ile saldırdı.

Çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Sendika Ermenek Güneyyurt Parkı'na çekilen madencilere ve ailelerine kolluk güçleri tarafından cop, gaz, tekme ve tokatla ikinci bir şiddetli saldırı daha yapıldığını duyurdu. "Valinin emri var" denildiğini aktaran sendika "Fiili Sıkıyönetim ilan etmiş durumdalar. Halkımızı gözaltıların tutulduğu karakol önünde toplanmaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.