23 Nisan betona karşı eyleme dönüştü: Çocuklar danslarıyla, şarkılarıyla parklarına sahip çıktı

Ayrancı'da 23 Nisan'ın adresi trafo alanına dönüştürülmek istenen Alexander Dubçek Parkı'ydı. Çocuklar danslarıyla, şarkılarıyla parklarına sahip çıktı.

Haber Merkezi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkenin birçok yerinde farklı etkinliklerle kutlanırken Ankara’nın Ayrancı semtinde kutlamalara bir eylem eşlik etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çankaya Mahallesi Bükreş Caddesi’nde yer alan Alexander Dubçek Parkı’nın trafo alanına dönüştürülmesi yönündeki kararı üzerine TKP Ayrancı Semt Evi’nin çağrısı ve Ayrancı sakinlerinin katılımıyla Dubçek Parkı farklı bir 23 Nisan etkinliğine sahne oldu. 

Çocukların çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle hoşça vakit geçirdiği etkinlikte veliler de Ayrancı Semt Evi tarafından hazırlanan dilekçeleri imzaladı.  

Lüks araçlara geçiş kolaylığı, betonlara mahkum çocuklar

Ayrancı Semt Evi adına bir basın açıklaması yapan Coşkun Gök, proje daha fazla rant ve daha fazla beton anlamına geldiğini söyledi:

“Protokol Yolu’nu kullanan muktedirlerin lüks araçlarıyla geçişini kolaylaştırmak için yapılmak istenen elektrikli yol ısıtma sistemi bu kararın altında yatan sebeptir. Bu proje halka değil, kendini bu ülkenin sahibi sanan kişilere hizmet etmektedir. Yıllardır müteahhitleri zengin etmeye yönelik rantçı politikalar sebebiyle şehirlerimiz betona gömülmüş, halkın nefes alacağı alanlar birer birer yok edilmiş; cumhuriyetin değerlerinin ve birikiminin simgesi başkent Ankara da bu saldırılardan nasibini almıştır. Ayrancı Semt Evi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ayrancılılarla birlikte bu talanın karşısında duracağımızı ilan ediyor, çocuklarımızla birlikte şarkılarımızla, resimlerimizle, oyunlarımızla parkımıza sahip çıkıyoruz.”

Çocuklar danslarıyla, şarkılarıyla parklarına sahip çıktı

Basın açıklamasının ardından bir mini konser veren Ayrancı Semt Evi çocuk korosu, sergiledikleri dans gösterisiyle de yurttaşların sempatisini kazandı. Apartmanlar arasında oyun alanı bulamadıklarından şikayet eden çocuklar parklarını kaybetmek istemediklerini, çocuklar için daha fazla spor sahası ve oyun alanı olması gerektiğini dile getirdiler. Semt sakinlerinin önümüzdeki günlerde atılacak adımları konuşup planladığı buluşma, çocuklar için gerçekleştirilen eğlenceli kültür sanat etkinliklerinden sonra sona erdi.