Rusya: Teröristlerin Ukraynalı aşırı milliyetçilerle bağlantıları olduğuna dair kanıtlar var

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından "Crocus City Hall" saldırısı hakkında yapılan açıklamada, faillerin "Ukraynalı aşırı milliyetçilerle bağlantıları olduğuna dair kanıtlar elde edildiği" belirtildi.

dış haberler

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki "Crocus City Hall" konser salonuna düzenlenen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı hakkında açıklamada bulundu.

Açıklamada, yapılan analiz ve incelemelerin ardından saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, "Ukraynalı aşırı milliyetçilerle bağlantıları olduğuna dair kanıtlar elde edildiği" belirtildi.

'Kanıtlar elde edildi'

Rusya Soruşturma Komitesi'nin Telegram kanalı üzerinden gerçekleştirdiği açıklama şöyle:

"Soruşturmanın ilk sonuçları teröristlerin eylemlerinin planlı yapısını, suç organizatörlerinin titizlikle yürüttüğü hazırlığı ve verdiği mali desteğini tamamen doğruluyor. Gözaltına alınan teröristlerle yapılan çalışmalar, üzerlerinden ele geçirilen teknik cihazların incelenmesi ve mali işlemlere ilişkin bilgilerin analiz edilmesi sonucunda, bu kişilerin Ukraynalı aşırı milliyetçilerle bağlantıları olduğuna dair kanıtlar elde edildi."

Açıklamada ayrıca "saldırının faillerine Ukrayna’dan önemli miktarda para ve kripto para aktarıldığına dair doğrulanmış verilerin bulunduğu" da aktarıldı.