Kadınlar Neşe Gülmüş’ün katledildiği yerde eylem yaptı

Ortaca Kadın Dayanışma Komitesi üyesi kadınlar boşanma aşamasında olduğu Vedat Gülmüş tarafından katledilen Neşe Gülmüş için bir araya geldi.

Haber Merkezi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde dün akşam saatlerinde Neşe Gülmüş boşanma aşamasında olduğu eşi Vedat Gülmüş tarafından katledildi.

Katilin sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü Neşe Gülmüş'ün cesedinin başında bekleyerek kimseyi yanına yaklaştırmadığı, öldürdüğü kadının başında sigara içip fotoğraflarını çektiği ve birilerini arayarak "Gördün mü" diyerek küfür ettiği anlara ilişkin görüntüler çevredekiler tarafından kaydedildi.

Ortaca Kadın Dayanışma Komitesi’nin (KDK) çağrısıyla bugün kadınlar, Neşe Gülmüş’ün katledildiği ekmek fırının önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“Düzeniniz batsın, kadınlar yaşasın”, “Sömürüye, şiddete, mobbinge karşı yalnız değiliz” yazılı dövizler taşıyan kadınlar “Sömürüye, şiddete, tacize hayır” yazılı pankart açtı.

Artan kadın cinayetlerinin sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu vurgulayan kadınlar canlarına, emeklerine kastedenlere karşı birlik olma çağrısı yaptı.

'AKP iktidarı bu cinayetlerin sorumlusudur'

Ortaca KDK adına basın açıklamasını okuyan Sinem Gökhan “Acımız da öfkemiz de büyük! Üzgünüz çünkü ülkemizde her gün kadın cinayetleri işleniyor. Öfkeliyiz çünkü bu düzenin yargısı, kanunları, kolluğu, savcısı biz kadınları şiddetten korumaya yetmiyor” dedi.

İlçede dün gece 4 çocuk annesi Neşe Gülmüş’ün boşanma aşamasındaki kocası tarafından katledildiğini dile getiren Gökhan şöyle konuştu:

Çok iyi biliyoruz ki meclisteki dört eşli gerici vekiller, kadınları elinin kiri olarak gören tarikatlar ve cemaatler, kadınları ucuz işgücü olarak gören patronlar, bizi eve kapatmak isteyen ve haklarımızı elimizden almaya çalışan AKP iktidarı bu cinayetlerin sorumlusudur. Kadın düşmanı politikalarıyla yoksulluğumuzu arttıranlar, dini siyasete alet ederek kadınlar hakkında fetva verenler bu cinayetin sorumlusudur.

Bizim bizden başka, emekçi kadınların birbirinden başka yol arkadaşı yok. İşte bu yüzden mahallemizde yan yana geliyoruz. İşte bu yüzden hayatımıza, canımıza, emeğimize kastedenlere karşı birlik olmaya çağırıyoruz.

Ortaca Kadın Dayanışma Komitesi (KDK) olarak bize reva görülen bu şiddeti, eziyeti, sömürüyü kabul etmiyoruz. Nerede bir kadın, şiddete, taciz-tecavüze, mobbinge, işyerlerinde hak gasplarına maruz kalıyorsa biz orada olacağız.

Kadınların sesini kısmak isteyenlerin karşısına hep birlikte en gür sesimizle çıkacağız.”