Güne soL'dan bakın: 27 Mart 2024

Dünyada ve Türkiye’de bugün neler oldu? Neler konuşuldu? Günün önemli gelişmeleri ve soL’un özel içerikleri her akşam soL Haber'de.

Haber Merkezi

'Servet vergisi' tartışması: Patronlar ve düzen güçlerinin talebi ne anlama geliyor?

Eşitsizlik artıp, emekçiler için yoksulluk giderek derinleşirken zenginler dahi servet vergisini dillendirmeye başladı. Ancak vergi düzenlemeleriyle eşitsizlikler ortadan kaldırılamaz.

AKP Diyarbakır adayları oy karşılığında market kartı dağıtıyor: ‘Utanmazlık ve riyakarlık örneği'

AKP’nin Diyarbakır adayları seçime sayılı günler kala market kartı dağıtmaya başladı. TKP Kayapınar adayı "Halkın bu siyasetin karşısına dikilmesi lazım" dedi.

Savaş Sarı'dan Hamza Dağ'a: 'Reklam yapmak için insanları dilediğiniz gibi TKP'li yapamazsınız'

AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ’ın “TKP’li genç AKP’ye oy verecek” reklamını TKP’nin adayı Savaş Sarı yalandı. Sarı, “Reklam yapmak için insanları dilediğiniz gibi TKP'li yapamazsınız Hamza Dağ” dedi.

Defne’de TKP'nin adayı Hizam Hasırcı’ya büyük aydın desteği

Aydınlar 31 Mart Yerel Seçimleri’nde TKP Defne Belediye Başkan Adayı Hizam Hasırcı için imza topladı, destek çağrısı yaptı.

MEB bu çocuklar nerede bilmiyor: Okul çağındaki 1 milyondan fazla çocuk eğitim dışı

MEB verilerine göre 1 milyon 187 bin çocuk eğitimin dışında kaldı. İlkokul çağında bu sayı 322 bin 909. Üstelik bu verilere mesleki eğitim merkezlerinde ve açıköğretimde okuyanlar dahil değil.

TKP Genel Sekreteri Okuyan: AKP'ye oy verenleri daha kolay ikna ediyoruz

'Sağ kitleyi etkilemeden Türkiye’de iddia sahibi olamayız' diyen TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, AKP'ye oy verenleri daha kolay ikna ettiklerini ifade etti.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, '3 Mart Laiklik Günü' teklifini 'yaralayıcı' bulduğu için iade etti

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş 3 Mart'ın Laiklik Günü ilan edilmesi hakkındaki kanun teklifinin gerekçesinde tarikat ve cemaatlerle ilgili ifadeleri "kaba ve yaralayıcı" bularak teklifi iade etti.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan işçiler maaş almadıkları için iş bıraktı

Mersin'in Akkuyu ilçesinde devam eden Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan işçiler, bir aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

'Her ile bir havaalanı' atıl yatırımları körükledi: Dört limanda hava trafiği yok

Havalimanlarında geçen yılın yolcu trafik verileri, sektörde büyük bir atıl kapasite bulunduğunu ortaya koydu. Uşak, Aydın Çıldır, Balıkesir ve Gökçeada limanları çürüyor.

İliç'te bilirkişi raporu: Çalışan ve yaşayanlar risk altında, zehirli atık Fırat'a karışabilir

İliç'te 9 işçiye halen ulaşılamazken, siyanürlü toprağı tahliye eden işçilerin de risk altında olduğu bilirkişi raporuna yansıdı. İşçiler buna karşın maskesiz ve korunmasız çalıştırılıyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü: 'Zübükler kaybedecek, tiyatro yaşayacak'

Metin Coşkun, Orhan Aydın ve Nedim Saban tiyatronun bugünkü durumunu değerlendirdi. Aydın tiyatronun yaşaması için de komünist belediyecilik ilkelerinin yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.