İsveç'te bıçaklı saldırı: 8 kişi yaralandı

İsveç'in Vetlanda beldesinde 5 ayrı noktada yaptığı saldırılarla 8 kişiyi yaralayan bir göçmen polis tarafından vurularak yakalandı

Dış Haberler

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsveç'in güneyindeki Vetlanda beldesinde 8 kişi 20'li yaşlardaki biri tarafından bıçaklanarak yaralandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada "terör saldırısı" şüphesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Saat 15.00'te Vetlanda'nın merkezindeki Bangårdsgatan'da birkaç kişinin "baltayla saldırıya uğradığı" ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Polis Sözcüsü Angelica Israelsson Silfver İsveç menşeli SVT'ye verdiği demeçte, şüpheli saldırganın 20'li yaşlarında bir erkek olduğunu, polis tarafından vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Şahsın suç ortakları olduğuna dair henüz bir işaret olmadığını söyleyen polis, beldedeki durumun kontrol altında olduğunu da sözlerine ekledi.

Saldırganın 5 ayrı noktada bıçakla saldırdığı kişileri yaraladığı söyleniyor.

Başbakan'dan açıklama: Ek önlemler için hazırlık yapılıyor

İsveç Başbakanı Stefan Lofven olayın ardından yaptığı açıklamada iç istihbarat örgütü SAPO'nun "korkunç saldırı" üzerinde çalıştığını, güvenlik artırıcı ek önlemlere gereksinim duyulup duyulmayacağını değerlendirdiklerini ve gerektiğinde bunları uygulamaya koymak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Zanlı hakkında ilk bilgiler

Saldırganın 2018 yılında İsveç'e yerleştiği ve dil bilmediği iddia ediliyor. Yine iddialara göre narkotik suçlara bağlı sabıkası var.