İşte Salda’ya dozerle giren o firma…

AKP’nin Millet Bahçesi adı altında hedef aldığı ve yapılaşmaya açmak istediği Salda Gölü yeniden gündemde. Salda Gölü’nün ihalesini alan ve  geçtiğimiz günlerde birinci derece sit alanı olan alan dozerle dalan firmaya biraz daha yakından bakalım.

Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “millet bahçeleri” adı altındaki projesinin en çok tartışma konusu olduğu yerlerden birisi Salda Gölü.

Birinci derece koruma altında olan Salda Gölü’nün yapılaşmaya açılması ve talan edilmesine yönelik projeye bölge halkı ve ülke genelinden büyük tepki gelmiş, projenin iptali için çok sayıda hukuki girişimde bulunulmuştu.

Son olarak 12 Nisan günü salgınla mücadele adı altında Salda Gölü’ne ziyaretçi girişlerinin yasaklanmasının hemen ardından ihaleyi alan şirket iş makineleriyle göl alanına girince tepkiler artmış, işlemler durdurulup şirkete para cezası kesildiği açıklanmıştı.

Peki, ceza kesildiği öne sürülen ve Erdoğan’ın çok istediği projeyi yürüten firma kimdi?

AKP’li belediyelerin inşaatçısı

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı İbrahim Güngör’ün yaptığı firma 21 milyon 770 bin TL bedelle, kendisinden daha düşük teklifler olmasına rağmen Salda’ya millet bahçesi ihalesini almıştı.

Salda ihalesiyle gündeme gelen şirketin faaliyet alanı oldukça ilginç.

Malatya merkezli olan firma Gaziantep’te konkasör tesisine, Şanlıurfa’da hazır beton tesisine, Malatya’da ihracata dayalı kayısı işletmesine sahip.

Malatya-Adana yolunda bulunan Opet akaryakıt ve Aygaz lpg satış istasyonu da bulunan şirket, ayrıca hayvancılık faaliyeti olarak 911.000 metrekare arazi üzerinde damızlık koyun işletmeciliği yapıyor.

İnşaat, hayvancılık, tarım gibi iş kollarında faaliyet gösteren şu an Salda dışında devam inşaat projeleri Gaziantep’te bir karakol, yine Gaziantep’te bir belediye binası inşaatı.

Şirket Nizip Cezaevi, Çıldır Oba Askeri Üssü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Gaziantep Bölge Adliye Binası, Besni Devlet Hastanesi, Osmaniye Belediye Binası, Kalıova Devlet Hastanesi, Gaziantep Teknopark, Salhan Devlet Hastanesi, ve İnönü Üniversitesi inşaatlarını tamamlamış durumda.

Ağırlıklı olarak Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Bingöl’deki devlet ve AKP’li belediye inşaatlarını yapan ve bu ihalelerle büyüyen firmanın sadece Nizip Cezaevi ihalesini 76 milyon 400 bin TL bedelle yaptığı biliniyor.