Güne soL'dan bakın: 26 Mart 2024

Dünyada ve Türkiye’de bugün neler oldu? Neler konuşuldu? Günün önemli gelişmeleri ve soL’un özel içerikleri her akşam soL Haber'de.

Haber Merkezi

Yaptırım yok, şiddet devam: Eskişehirsporlu futbolcular otobüste dövüldü

Taraftarlar yol kesip Eskişehirspor oyuncularını darp etti. Olay, futbolda tırmanan şiddetin kaynağını bir kez daha sorguya açtı.

Kreş hakkı: Çocuklara kim bakacak?

Kamusal hizmet olması gereken çocuk bakımı, her geçen gün maliyeti artan bir hizmete dönüşüp, doğum izni biten kadını çalışma yaşamına dönmekle evde çocuk bakmak arasında bir seçim yapmaya zorluyor.

Erzurum Çat'ta başı bulutlara değen bir seçim çalışması: '1 Nisan'da bitmeyecek'

TKP ülkenin dört bir yanındaki seçim çalışmalarına Erzurum Çat'ta da devam ediyor. Kapalı yollar aşılıyor, köylülerle buluşuluyor. TKP adayı Kadir Pekgüzel soL'a seçim çalışmalarını anlattı.

Grevdeki Lezita işçileri TKP Çiğli adayıyla direnen IFFCO işçilerini ziyaret etti

Grevdeki Lezita işçileri ve TKP Çiğli adayı, 23 gündür direnen IFFCO işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Hatay'da yağış sele neden oldu: Konteynerler sular altında kaldı çadırlar uçtu

Depremin ardından yerel ve merkez yönetimin sorunlarını çözmediği Hatay'da son günlerde yaşanan şiddetli yağışlar, konteyner kentlerde ciddi zararlara neden oldu.

Moskova’daki saldırı: Nuland’ın sözleri ve bir kez daha IŞİD kartı mı?

Victoria Nuland birkaç ay önce Kiev’i ziyaretinde “Putin’i sahada hoş sürprizler” beklediğini söylemişti. ABD’nin ‘IŞİD yaptı’ dediği Moskova’daki katliam sonrası o sözler bir kez daha gündemde.

Dosya kabarıyor: Bir hafta içinde laikliğe karşı işlenen suçların listesi

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Sağlıkta özelleştirmelerin artan ölüm oranlarıyla ilişkili olduğu saptandı

Yapılan araştırmalar özelleştirilen hastanelerde vaka çeşitliliğinde daha fazla kazanç getiren tıbbi işlemler gerektiren vakalar lehine değişim olduğunu ortaya koydu.

Akdeniz Üniversitesi'nde mobbing iddiası: '100'den fazla hemşire istifa etti'

İstifaların sebebinin liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları, zor ve kötü çalışma koşulları olduğu iddia ediliyor.

Son 6 yılda kredi kartı borçları 15 katına çıktı

2018 yılından beri bireysel kredi kartı borçları 15 katına çıktı. 2024 yılında kredi kartı borçları 1 trilyon 309 milyar lirayı aştı.

Prof. Nükhet Sirman imza ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

Mersin'de yaptığı bir araştırmada görüştüğü bir kişi nedeniyle gözaltına alınan Prof. Dr. Nükhet Sirman serbest bırakıldı.

1,5 milyon lira ceza kesilen BİR-TEK SEN bakanlık önünde: ‘Bu sadece bizim meselemiz değil’

Özak Tekstil işçilerinin örgütlendikleri BİRTEK-SEN’e "sendikal baskı" yaptığı gerekçesiyle kesilen 1,5 milyon TL ceza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto edildi.

'Türkiye Solu Sözlüğü' kitabının yazarı İnönü Alpat 'AKP üyesi' çıktı!

'Türkiye Solu Sözlüğü' kitabının yazarı İnönü Alpat, eşinin ve kendisinin kimlik bilgilerinin ele geçirilerek AKP üyesi olarak gösterildiklerini duyurdu.