Erdoğan talan projelerini unuttu: Dünyayı daha yeşil yapabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, talana açtığı ormanları, dereleri, tarım alanlarını yine unuttu. Erdoğan, 'Dünyayı daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya yapabiliriz' dedi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, talana açtığı ormanları, dereleri, tarım alanlarını yine unuttu. ''Tabiata, çevreye ve hayata dair bakış açımızı düzelteceğiz'' diyen Erdoğan, ''Toplumda bu konudaki hassasiyeti artırarak ve hep beraber çaba göstererek, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyayı daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya yapabiliriz'' açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Türkiye'nin çevre sorunları konusundaki duyarlı ve sorumlu yaklaşımıyla uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarını yerine getirdiğini iddia ederken, çevre sorunlarının çözümünün küresel boyutuyla bütün ülkelerin işbirliğini ve ortak çalışmalarla uzun vadeli politikaların yürütülmesini gerektirdiğini söyledi.

'Doğa dostu enerji kaynağı' dedi, HES'leri, JES'leri unuttu

Türkiye'nin atık yönetimi, iklim dostu teknoloji ve enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi yönünde önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Erdoğan, ülkenin vadilerini, su kaynaklarını ve havasını kirleten enerji santrallerine ise değinmedi.

Kaynakların tükenebilir olduğunu hatırladı

Açıklamasında kaynakların tükenebilir olduğunu hatırlayan Erdoğan, ''Bu kapsamda eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının iş birliğinde yürütülecek çevre konusundaki çalışmalara vatandaşlarımızın desteği ve katılımı büyük önem taşımaktadır. Dünya Çevre Günü vesilesiyle, vatandaşlarımızı çevrenin ve doğal zenginliklerimizin korunması, kaynaklarımızın tükenebilir olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bireysel tedbirlerin alınması konusunda duyarlı olmaya çağırıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum'' sözleri ile açıklamasını sonlandırdı. 

Sadece pandemi döneminde onlarca talan projesine imza atıldı

Pandemi döneminde halkın sokağa çıkamamasını fırsat bilerek onlarca talan projesine imza atan Erdoğan ve AKP iktidarının, Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklama kendi içerisinde ciddi çelişkiler barındırıyor.