AKP’li Belediye Başkanı'ndan gazetecilere tehdit: Adalet gereğini yapmasa da ben yapacağım

AKP'li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yerel bir televizyonda katıldığı programda hakkında olumsuz haber yapan gazetecilere tehdit yağdırdı. Bektaş, 'Adalet gereğini yapmasa da ben yapacağım. Kimse sokakta rahat dolaşamayacak' dedi.

Haber Merkezi

Zoguldak'ın AKP'li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş yerel bir televizyonda katıldığı canlı yayında kendisi hakkında olumsuz haber yapan gazetecileri tehdit etti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Antalya'da otelleri olduğu yönünde çıkan haberleri yalanlayan Bektaş, konuyla ilgili yargıya başvurduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben 15-20 senedir Antalya'ya bile gitmedim. Suç duyurusunda bulundum. Benim madem otellerim var, Ali Bektaş hırsız! Bu yazının amacı budur. Ya bunu yazana gereğini yapsın savcılık, ya da bana gelsin. Benim bir evim, bir oğlumun üzerine iki arabam, Çakmakkaya'da kayınpederimden kalma bir villam ve eşimin üzerine 280.000 TL nakitim var.

Başsavcılığa da ceza alsın diye başvurduk. Sulh Ceza Hakimliği 2004 yılında Polonya'da bir yerel mahkemenin kararını bize gerekçe göstererek basın özgürlüğü dedi. 'Sen siyasetçisin. Biz seni hırsız olarak görüyoruz’ dedi. ‘Seni yolsuz olarak görüyoruz’ dedi. Mahkeme kararı bana onu söylüyor. Sen siyasetçiysen diyor; her türlü hakarete, her türlü şerefsizliğe layıksın diyor. Karar özetle bunu söylüyor. Senden fazla bir şey istemedim. İnternete yazılan bir haberi kaldırılmasını istedim. O zaman ben de ne yaparım? Madem basın özgürlüğü bu, o karalayanlar hakkında istediğimi söylerim.

Böyle bir şey olabilir mi ya? Ne basın özgürlüğü? İnsanı aşağılamanın, insana iftira atmanın nesi basın özgürlüğü?Yargı ya bunun gereğini yapacak, ya ben gereğini yapacağım! Bunu mu istiyorlar? Benim ne işim olur, ben sıradan bir adamım."

'Kimse sokakta rahat dolaşamayacak'

"Hiçbir şey yokken, durup dururken, ‘Ali Bektaş'ın otelleri var’ diye saçma sapan bir haberin çıkmasının sebebini size soruyorum. Niye çıkar bu haber? Bu konu hakkında bir belge yok. Ben buna kızıyorum. Yargının böyle karar almasına bu yüzden kızıyorum. Al klavyeyi eline istediğini yaz, istediğin gibi karala.

Adalet gereğini yapmazsa ben gereğini yapacağım. Benim namusum ve şerefimle kimse oynayamaz. Ben bu saatten sonra bir şey beklemiyorum. Onurlu ve şerefli yaşamdan başka. Yok ben kalem aldım. Yok ben gazeteciyim. Şimdi bu laflarımı alacaklar, istedikleri gibi çarpıtacaklar. Yok kardeşim! Bundan sonra Ali Bektaş böyle.

Herkese gereğini yapacağım. Kimse sokakta rahat dolaşamayacak. Benim çocuğuma, onuruma, şerefime dokunan insanın onuruna, şerefine dokunurum. Net, tehdit ediyorum. Eğer öyle algılıyorlarsa."