OYKA'da 280 işçi üretimi durdurdu: 'İş, ekmek yoksa barış da yok'

OYKA Kağıt'ta birçok işçinin asgari ücretin altında kazandığını belirten Selüloz-İş sendikası, zam taleplerinin karşılanmaması üzerine greve başladı.

Haber Merkezi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan OYAK'a bağlı OYKA Kağıt fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. İşçilerin üyesi olduğu Selüloz-İş grev kararı aldı. Sendikanın grev kararına karşı işveren lokavt kararını açıkladı. Lokavta rağmen geri adım atmayan 280 işçi bugün greve başladı.

Sendika, OYKA Kağıt'ta diğer OYAK şirketlerinden daha düşük düzeyde maaş aldıklarını belirterek toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 180 zam talep etti. Ancak işverenin son teklifi yüzde 80 oldu.

'Sefalet ücretini kabul etmiyoruz'

Yeni sözleşme dönemi itibariyle 200’den fazla işçinin ücretinin asgari ücretin de altında kaldığını belirten sendika, ''Yıllarca üretim yapan kıdemli ve vasıflı OYKA işçileri artık kendilerine dayatılan sefalet ücretlerini kabul etmediklerini ve üretimden gelen güçlerini kullanarak grev istediklerini gür bir sesle dile getirdiler'' açıklamasında bulundu.

Sloganlarla yürüyüşe geçen işçiler yaptıkları açıklamada ''Sadaka değil toplu sözleşme. Bizim çalışmakla ilgili bir derdimiz yok. Ama biz çalıştığımız zaman hakkımızı istiyoruz. O yüzden gür bir sesle iş, ekmek yoksa, barış da yok'' dediler.