Eski AKP’li belediye meclis üyesine 'kaçak' otel cezası

Antep Şahinbey’e bağlı Savcılı Mahallesi’nde eski AKP’li belediye meclis üyesinin sahip olduğu kaçak otele ceza verildi. Cezanın uygulanmadığı öne sürüldü.

Haber Merkezi

Gaziantep’te yapımına 2022’de başlanan Grand Savcılı Hotel inşaatına ve ruhsatsız olması nedeniyle para cezası kesildi. AKP’li Eski Belediye Meclis üyesi Murat Kemal Titiz’in sahibi olduğu inşaat için kesilen ceza ise uygulanmadı. Titiz’e açılan dava da vefat etmesi nedeniyle düştü. Titiz’in çocukları hakkında hukuki işlem başlatıldı.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Ahmet Titiz de babası gibi AKP’ye yakın bir isim ve Gaziantep AKP Eski İl Yönetim Kurulu üyesi. Savcılı muhtarı olan Ahmet Titiz , bu seçimde de yine de aday ve otele de afişi asılı.

Soruşturma başlatıldı

Yargıtay’ın emsal kararları hatırlatılan suç duyurusunda, yapı ruhsatı olmadan inşaatın başlatılması ve devam etmesinden kaynaklı Ahmet Titiz ve Gülistan Titiz hakkında ceza verilmesi istendi. Soruşturma ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüyor.

Olayla ilgili kaçak yapıya göz yumulması, ruhsatsız ve kaçak olduğuna dair tutanaklara, önceden verilmiş cezalara rağmen harekete geçilmemesi soru işaretlerine neden olurken, Titiz ailesinin iktidar partisiyle bağının kaçak yapı önünde engel oluşturabileceği sorusu akıllara geliyor.