Yunanistan'da turizm emekçileri kazandı

Yunanistan'da mevsimlik çalışıyor gösterilerek işten atılan turizm-otel işçileri yürüttükleri mücadele sonucunda işlerine geri dönme hakkını kazandı.

Dış Haberler

Yunanistan'da geçtiğimiz günlerde büyük eylemler yapan turizm-otel işçileri ilk kazanımlarını dün itibariyle elde etti. Sezonluk olarak çalışıyor gösterilerek bu nedenle işini ve gelirini kaybeden herkes yeniden işine kavuşacak.

Tüm İşçilerin Militan Cephesi PAME'den aktarılan habere göre Yunanistan Çalışma Bakanlığı'nın kapısına dayanan turizm emekçileri sendikalarından eylemciler, sektördeki tüm emekçilerin temel taleplerinin karşılanmasını istediler.

Başlangıçta sendika temsilcileriyle görüşmeyi kabul etmeyen, girişleri kapatan ve polis güçleriyle işçilere müdahale eden Bakanlık, eylemcilerin kararlı duruşu sayesinde geri adım attı ve bir delegasyonla görüşmeyi kabul etti.

Dün gerçekleşen eyleme polis biber gazıyla saldırmıştı

Bakanlık Genel Sekreteriyle yapılan görüşmede sendikalar, tüm sezonluk işçilerin yeniden işe alınması kararını çıkartmayı başardı. Karar, son dönemde sezonluk olarak çalışan tüm emekçiler için geçerli olacak. Söz konusu gelişme, işsiz kalan on binlerce otel emekçisini ilgilendiriyor.

Eylemden sonra Atina Turizm-Otel Sendikaları'nda yapılan toplantıda, "Devletin emekçilerin eksilen tüm gelirlerini karşılaması talebimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Bir adım attık. Tüm taleplerimizin yerine getirilmesi için eylemlerimizi sürdüreceğiz" açıklaması yapıldı. Buna göre 4 Haziran'da yeni bir eylem yapılacak.