Yönetim katındaki halıya bastı haberi: Demirören Medya Grubu'ndan haber sitelerine 50 bin TL'lik dava

Demirören Medya, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği gerekçesiyle işine son verdiği çalışanı ile ilgili haberden dolayı 5 internet sitesi hakkında 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Haber Merkezi

Demirören Medya Grubu ilk olarak Mayıs ayında çıkan bir haber nedeniyle işten çıkardığı güvenlik elemanı Zeynep Tüzel'e ve aralarında Medyakoridoru'nun da bulunduğu 5 internet sitesine tazminat dava açtı.

Geçen Mayıs ilk olarak Medyakoridoru'nun duyurduğu haberde; Demirören Medya'da Eylül 2019'da görev almaya başlayan güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer'in yönetim katından ayakkkabılarıyla geçtiği ve halıyı kirlettiği gerekçesiyle önce istifaya zorlanması, istifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldığı gelişmeleri yer almıştı.

Zeynep Tüzer Medyakoridoru'na yaptığı açıklamada; ""İşim gereği yönetim katına çıkıyordum. Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören'in asistanı ve kuzeni Vuslat Orhan, beni görünce aşağılayıcı bir şekilde "Ne işin var burada" diyerek katı terk etmemi istedi. Ben de aşağıya indim. Ancak bu kadar ağır derecede suçlanacağımı bilemiyordum. Çünkü Vuslat Orhan bu olayın hemen ardından "Halıya ayakkabılarıyla bastı" diyerek beni yönetime şikayet etmiş. Yönetim de bağlı bulunduğum Talon Güvenlik Hizmetleri'ni aramış ve şirket de direkt çıkışımı verdi" demişti.

Bu gelişmenin duyulmasının ardından ise Demirören Medya hem Zeynep Tüzer hem de olayı haberleştiren haber siteleri hakkında tazminat davası açtı.

Demirören Medya Grubu, haberi ilk duyuran site olarak Medyakoridoru'nun da aralarında bulunduğu internet sitelerine 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.