TKP adayları İncirliova'da emekçilerle buluştu: 'Rantçılık ve hırsızlığı örgütlenerek aşabiliriz'

İncirliova'da emekçilerle buluşan TKP'nin Belediye Meclis Üyesi Adayı Anbarcı, 1 Nisan'a işaret etti, ''Mücadelemiz açacağımız semtevi ile devam edecek'' dedi.

Haber Merkezi

Aydın'da Türkiye Komünist Partisi (TKP) İncirliova Belediye Meclis Üyesi Adayı Engin Anbarcı, düzenlenen kahve toplantısında İncirliovalı emekçilerle buluştu.

Etkinlik TKP Aydın İl Başkanı Bilge Pınar Akkaya'nın açılış konuşmasıyla başladı. Komünist belediyecilik deneyimlerinin halkta yarattığı olumlu etkiden bahseden Akkaya bunun tesadüf ya da kişilerin kendinden menkul değerleriyle ortaya çıkan şeyler olmadığını, TKP'den aday olan her bir kişinin bu ilkeler ve değerleri temsil ettiğini belirtti.

Etkinliğe destek vermek için toplantıya katılan TKP Nazilli Belediye Başkan Adayı Kutlu Gerçek Delikan Çoban, "En önemli hedefimiz de tüm Türkiye'de olduğu gibi Nazilli'de de İncirliova'da da halkımızın mahalle, semt, işyeri ve okullarda örgütlenip meclisler kurması ve bu meclislerin temsilcileriyle yönetime katılması" diyerek sözü Engin Anbarcı'ya bıraktı.

İncirliova Belediye Meclis Üyesi adayı Engin Anbarcı konuşmasında "Parası olanın siyaset yaptığı, parası olanın belediye meclislerinde koltuk kaptığı bu düzende elbette rantçılık ve hırsızlık meşru olacak, emekçi halkın siyasete katılımı kısıtlanacaktır. Bu engeli aşmanın biricik yolu örgütlenmektir, bizim bu seçimdeki ilk ve en önemli ilkemiz budur. Bu doğrultuda seçim sonucu ne olursa olsun sizlerin de desteğiyle İncirliova'da semtevi açılacağının müjdesini paylaşıyorum" dedi.

Son olarak İncirliova emekçileri adına konuşan Banu Kozak, bu süreçte TKP'yle ve Engin'le birlikte yürümekten onur duyduğunu, bundan sonrası için de TKP'nin İncirliova'da etkisinin artması için elinden geleni yapacağını ifade etti.