Tiyatrolar ve tiyatro emekçilerinden imza kampanyası: Tiyatromuz Yaşasın

Tiyatrolar ve tiyatro emekçileri, bugün başlatacakları "Tiyatromuz Yaşasın" imza kampanyasıyla, koronavirüs salgınıyla doğmuş ve gelecekte doğacak problemlerini giderebilmeyi hedefliyor.

Haber Merkezi

Salgın döneminde yalnız bırakılan, problemleri çözümsüz kalan tiyatrolar ve tiyatro emekçilerinin bir araya gelerek taleplerini bildirdikleri metni içerecek olan "Tiyatromuz Yaşasın" imza kampanyası bugün başlıyor.

2 Mayıs Cumartesi günü kamuoyuyla paylaşılacak imza metni, yaklaşık iki aydır kapalı olan, ne zaman açılacağı ise belli olmayan tiyatroların doğmuş ve gelecekte doğacak problemlerini giderebilmeyi hedefliyor.

Tiyatrocular tarafından yapılan imza kampanyası duyurusu şöyle:

TİYATROMUZ YAŞASIN

Tiyatro tarihimizde bir ilk gerçekleşiyor! “Tiyatromuz Yaşasın” imza kampanyası geniş bir mesleki katılımla, 2 Mayıs Cumartesi başlıyor. 

Tiyatro tarihimizde bir ilk gerçekleşiyor ve “Tiyatromuz Yaşasın” imza kampanyası geniş bir mesleki katılımla yola çıkıyor. Covid19 salgını sebebiyle kapanan, ne zaman açılacağı da belli olmayan tiyatrolar ve işsiz kalan tiyatro emekçileri, taleplerini dile getiren 2000 imzalı metni 2 Mayıs Cumartesi günü kamuoyu desteğine açıyor. 

Türkiye tiyatrosu, yaşanan global salgın sürecinde toplumun her kesimi ve her meslek gibi olumsuz etkilendi. Yaklaşık iki aydır kapalı olan tiyatroların taleplerine devlet yetkilileri tarafından henüz yanıt verilmedi. 

Yalnız bırakılan, problemleri çözümsüz kalan tiyatrolar ve tiyatro emekçileri bir araya gelerek taleplerini bildiren bir imza metni hazırladılar. 2000 tiyatro çalışanının başlangıç imzasıyla birlikte kamuoyuna sunulan metin, tiyatrolar ve tiyatro emekçileri tarafından ortaklaşa oluşturulmuştur. 

Talep metni Haluk Bilginer, Ferhan Şensoy, Sumru Yavrucuk, Genco Erkal, Zuhal Olcay, Şevket Çoruh gibi sanatçıların; Ankara Sanat Tiyatrosu, Amed Şehir Tiyatrosu, Moda Sahnesi, Kumbaracı 50 gibi tiyatroların; tiyatro sanatının her alanında faaliyet gösteren sanatçıların ve meslek uzmanlarının imzalarıyla, bir haftalık çalışma sonucunda ortaya çıktı.  
2 Mayıs Cumartesi günü kamuoyuyla paylaşılacak imza metni, yaklaşık iki aydır kapalı olan, ne zaman açılacağı ise belli olmayan tiyatroların doğmuş ve gelecekte doğacak problemlerini giderebilmeyi hedefliyor. Tiyatroların ortaklaşa bir iradeyle oluşturduğu bu metnin kamuyla paylaşımının ardından tiyatro seyircisinden de yoğun destek görmesi bekleniyor.

Covid19 sürecinde Avrupa başta olmak üzere, pek çok ülkenin sanat alanına yönelik hızlıca harekete geçirdiği maddi kaynakları referans kabul eden Tiyatromuz Yaşasın kolektifi, Türkiye’deki tiyatro salonlarının tasfiye olmaması ve tiyatro emekçilerinin asgari ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak tüm iletişim kanallarını kullanıp ilgili kurumları bilgilendirmeye ilerleyen günlerde de devam edecek.

Bu defa alkışlarınızı değil, imzalarınızı istiyor, tiyatromuz yaşasın diyenlerle beraber, bu kararlı mücadeleyi büyütmek için yola çıkıyorlar.

Bildiriyi sadece imzalamayın, tüm inandıklarınızla ve sevdiklerinizle paylaşın; tiyatro yaşasın.

Tiyatromuz Yaşasın hareketi için kullanılan web adresi ve sosyal medya hashtag’leri:

www.tiyatromuzyasasin.com 

instagram / tiyatromuzyasasin , twitter / tiyatro_yasasin

1. Gün: #TiyatromuzYaşasın
2. Gün: #TiyatroYasasıÇıksın
3. Gün: #TiyatrodanVergilerKaldırılsın
4. Gün: #BetonaDeğilSanataBütçe