TCDD’den salgın günlerinde sürgün

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, içerisinde İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’un da olduğu 84 üyesinin 'rotasyon' adı altında sürgün edildiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Merkez Yürütme Kurulu, sendika üyesi 84 kişinin sürgün edildiğini açıkladı. 

BTS açıklamasında "rotasyon" adı altında sürgün yapıldığı söylenirken, İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’un da 84 kişi arasında yer aldığı açıklandı.

Sendikanın açıklamasının bir bölümü şöyle:

"Kuruma hizmetten öte içinde intikam alma duygusu ile hareket eden TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı ne yazık ki insanların can derdine düştüğü bu ortamda kurumumuzda olmayan bir uygulama ile rotasyon adı altında hiçbir gerekçe göstermeden, kamu yararı ve hukuk gözetilmeden içerisinde İzmir Şube Başkanımız Erdal Akyol’un da olduğu 84 çalışanın sürgününü çıkarmıştır.

Bizler bu sürgünün gerçek sebeplerini çok iyi biliyoruz.

Pamukova Tren kazasında 41 kişinin, Tavşancıl tren kazasında 9 kişinin, Kütahya tren kazasında 7 kişinin, Tekirdağ Çorlu tren kazasında 24 kişinin, Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında 9 kişi hayatını kaybedip tüm bu kazalarda yüzlerce kişinin yaralanması, limanlarımızın, Haydarpaşa Gar sahasının, Ankara Gar’da 49.000 metrekare alanın, Sirkeci Feribot iskelesinin peşkeş çekilmesi, kurumda liyakatsiz atamaların ve siyasi kadrolaşmanın hat safhaya çıkması karşısında tüm bu yapılanları teşhir eden, kamuoyunu doğru bilgilendirenin sendikamız olmasıdır."

'Pandemi fırsat bilinip sürgün yapılıyor'

"Kurumu bu zor günlerde kamuoyunda yaptığı uygulamalarla tartıştıran Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı, Konya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne devlet memuru olarak atanmasından 52 gün sonra TCDD’nin en önemli ve özellik isteyen Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı olarak atanmıştır.  Hiç bir demiryolculuk bilgisi, liyakati ve en önemlisi de kurum kültürü olmayan Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı, geldiği günden beri ülkeye ve kuruma hizmetten öte adeta bir misyon yüklenmişçesine yaptığı işlerle iş barışı ve verimliliği ayaklar altına almıştır. Bu kişinin yaptıklarına onay veren de kurumun Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’dur. Bu kişiler, pandemi günlerinde Türkiye Evde Kalırken bunu fırsat bilip çalışanların sürgününü çıkarmıştır. Bu sürgünün sorumlusu olan TCDD Genel Müdürü ve Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı kurumun kamuoyu önünde kötü yönde tartışılmasından, iş barışının bozulmasından, verimliliğin düşmesinden sorumludurlar. 

Şubat 2020 tarihinde İzmir’de Trafik Servis Müdür Yardımcısı olarak görev yapan üyemizi yıldırmak, çalışanlara gözdağı vermek amacıyla Malatya’ya geçici olarak görevlendirilmesinin yandaş sendika UÇMS'nin talimatıyla olduğu da sonradan ortaya çıkmıştır. TCDD Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerin ardından sağlanan mutabakatla bu görevlendirme 3 ay ile sınırlandırılarak üyemizin geri geleceği sözü verilmesine rağmen 3 aylık süre dolmadan sürgünü çıkmıştır. 

Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı tarafından başka bir üyemiz yasal hakkı olan 1 yıl ücretsiz izin talebi yasa ve hukuka aykırı bir şekilde reddedilmiştir. Bu yaşananlar Abdullah Özcanlı’nın sendikamıza karşı nasıl bir tutum içinde olduğunun açık göstergesidir."