Tayvan: Hava sahamıza giren Çin savaş uçağını uzaklaştırdık

Tayvan'ın savunma bakanlığı, Tayvan hava sahasına giren bir Çin savaş uçağının Tayvan hava kuvvetleri tarafından uzaklaştırıldığını kaydetti.

Dış Haberler

Tayvan'ın savunma bakanlığı, hava kuvvetlerinin Tayvan hava sahasına giren bir Çin savaş uçağını uzaklaştırdığını açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, bakanlık, Çin'e ait J-10 savaş uçağının Tayvanlı uçaklar tarafından adanın güney batısındaki hava sahasından uzaklaştırılmasından önce radyo yoluyla uyarıldığını belirtti.

Bakanlık, geçen hafta Çin'in en gelişkin savaş uçaklarından olan Su-30 jetlerinden bazılarının Tayvan hava sahasına girdiğini ve aynı şekilde uyarıldığını açıklamıştı. 

Bakanlık, cuma günü aynı şekilde Çin'in Sovyet modeli Y-8 keşif uçağının adanın güney batısındaki hava sahasına girdiğini ve Tayvan hava kuvvetleri tarafından uyarıldığını kaydetmişti.

Çin Halk Cumhuriyeti, ‘‘tek ülke, iki sistem’’ politikası çerçevesinde Tayvan’ın anakara ile birleşmesine yönelik çağrılarını arttırırken, Tayvan’ın önde gelen siyasi partileri bu formüle karşı çıkıyor. 

Çin, dört gün önce ABD'li savaş uçağının Tayvan'da provokatif uçuşlar yaptığı gerekçesiyle ABD ordusunu kınamıştı.

Tayvan'ın savunma bakanlığı, buna karşılık ABD'ye ait bir C-40A uçağının Tayvan hava sahasına izin alarak girdiğini ve herhangi bir Tayvan havaalanına iniş yapmadığını söylemişti.