Samsun İl Sağlık Müdürü: Vaka sayısında artık kritik eşiği geçmeye başlıyoruz

Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç, 'Vaka sayımız artmaya devam ediyor ve artık kritik eşiği geçmeye başlıyoruz. Sağlık çalışanlarımız yoruldu' dedi.

Haber Merkezi

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, vaka sayısında yaşanan artışla ilgili uyarıda bulundu. Oruç, "Vaka sayımız artmaya devam ediyor ve artık kritik eşiği geçmeye başlıyoruz" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre İl Sağlık Müdürü şunları söyledi:

"İlimizde vaka sayısı artmaya devam ediyor ve artık kritik eşiği geçmeye başlıyoruz. Güçlerinin son damlasına kadar her alanda, en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımız yoruldu. Onları korumamız lazım. Samsun halkının virüse karşı hayatını ortaya koyarak kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yanında olmasının zamanı hala gelmedi mi? Ev ziyaretlerine bir son vermenin; gerekmedikçe dışarı çıkmamanın; sosyal mesafeye eş, dost akraba ayırımı yapmadan tavizsiz dikkat etmenin; maskesiz dışarı çıkmamanın zamanı artık gelmedi mi? Neyi bekliyoruz? Halen temaslı olduğu halde evde izolasyon koşullarına uymayan ya da temaslılarını bildirmeyen kişiler olduğunu görmek bizi üzüyor, bu vurdumduymazlık sağlık çalışanlarımızın moralini bozuyor."