Oscar ödüllü İtalyan besteci Ennio Morricone hayatını kaybetti

Bestelediği film müzikleri ile hafızalara kazınan, Oscar ödüllü İtalyan besteci Ennio Morricone hayatını kaybetti.

Haber Merkezi

Bestelediği film müzikleri ile hafızalara kazınan, Oscar ödüllü İtalyan besteci Ennio Morricone hayatını kaybetti.,

Morricone, Birkaç Dolar İçin, İyi, Kötü, Çirkin ve Bir Zamanlar Amerika'da gibi kült filmler için yaptığı müziklerle tanınıyordu.

Ennio Morricone'un müziklerini yaptığı filmler arasında 1971 yapımı Sacco ve Vanzetti de var. Filmde Joan Baez'in söylediği "Sacco ve Vanzetti'nin şarkısı/Ballad of Sacco and Vanzetti" ve "İşte sizin için/Here's to you" şarkıları uzun yıllar dillerde dolaşmıştır.

Sacco ve Vanzetti

Sacco ve Vanzetti Ennio Morricone'un müziklerini yaptığı filmler arasında 1971 yapımı Sacco ve Vanzetti de var. Filmde Joan Baez'in söylediği "Sacco ve Vanzetti'nin şarkısı/Ballad of Sacco and Vanzetti" ve "İşte sizin için/Here's to you" şarkıları uzun yıllar dillerde dolaşmıştır. Filmin fragmanını okurlarımızla paylaşıyoruz. Fragmanın sonunda Joan Baez'in sesinden "Here's to you" şarkısını da dinleyeceksiniz.

İyi, Kötü, Çirkin

Ve tabii Morricone'un en ünlü ezgisi... Spaghetti Western olarak adlandırılan türün belki de en popüler ürünü olan filmin Başrollerini Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach paylaşmıştı. Filmin hikâyesi Luciano Vincenzoni ve Sergio Leone tarafından, senaryosu ise Agenore Incrocci ve Furio Scarpelli tarafından yazılmıştı. Morricone'un ünlü temasıysa dillerden düşmedi. Filmden bir fragman üzerine işlenmiş olan "İyi, Kötü, Çirkin" temasını okurlarımızla paylaşıyoruz.