NHKM'den 'Virüs' isimli online sergi

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin Nisan ayı sonunda yaptığı çağrıyla gerçekleşen 'Virüs' isimli online sergi 7 Haziran Pazar günü saat 14.00'te izleyicilerini bekliyor.

Haber Merkezi

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin (NHKM) Nisan ayı sonunda yaptığı çağrıyla gerçekleşen "Virüs" isimli online sergi 7 Haziran Pazar saat 14.00'te izleyicilerini bekliyor. Sergi, NHKM internet siteleri ve YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar şöyle: Aykut Yalçıaya, Berat Dövücü, Burak Erdal, Çağlar Tüfekçi, Deniz Boyluğ, Doğa Ezgi Ayisit, Ferhat İpek, Fırat Kurt, Gülay Er, Levent Karaoğlu, Melishan Devrim, Onur Yakut, Ozan Şeker & Korcan İnan, Ömer Yıldız.

Nisan ayında "NHKM'den online sergi çağrısı: Bu düzeni değiştirmek için..." başlığıyla yapılan çağrıda şöyle denilmişti:

"Sanat nedir?.. Şüphesiz bu sorunun objektif bir yanıtı yok. Bizim yanıtımız da doğal olarak taraflıdır. Taraflı olması gerekmektedir.

Sanat üretmektir, dert edinmektir, emek vermektir. Emek ile yakın olan sanat emekçiyle de yakın olmalıdır. Sanat topluma dönük olandır. Sınıfsaldır. Sanat şairin deyimiyle "gideni ve gelmekte olanı" anlamaktır.

Sanat müzayede salonlarına, özel mülkiyete tabi koleksiyonlara, piyasaya, galerilere sığmaz, sığdırılamaz.

İşte bu gibi saiklerle sanatçılara sanatlarını icra edebilecekleri, üretebilecekleri bir platform oluşturuyoruz.

Sosyal medya vasıtasıyla oluşturulacak sergimizi Korona günlerinde evlerinde kalamayıp işe gitmek zorunda olan emekçilere, işsiz kalanlara, sahneleri kapanan sanatçılara, evinde kamera bağlantısı istenen çağrı merkezi çalışanlarına, salgınla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerine, yok sayılan yaşlı yurttaşlarımıza, sokağa çıkma yasakları ile baş etmeye çalışan genç işçilerimize, kısacası emeğinden başka bir şeye sahip olmayan tüm halkımıza adıyoruz.

Tüm dostlarımızı insanı yok sayan bu düzeni değiştirmek için mücadele etmeye, 'Virüs' isimli sergimize eserleri ile katkı koymaya davet ediyoruz.

Gelin!

Büyük insanlık ve onun umutlu yarınları için birlikte üretelim.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi"