Netanyahu'nun yargılandığı davanın ilk duruşması başladı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun rüşvet, dolandırıcılık ve görevi suistimal suçlamalarıyla yargılandığı davanın koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ilk duruşması bugün başladı.

Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun rüşvet, dolandırıcılık ve görevi suistimal suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün başladı.

Daha önce Mart ayında yapılması planlanan duruşma koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti.

Netanyahu, bu dönemde Mavi-Beyaz lideri Benny Gantz'la ortak hükümet kurulması yönünde anlaştı. Koalisyon hükümeti, geçen hafta meclis (Knesset) tarafından onaylanmıştı.

Netanyahu, medya yöneticilerine, seçim döneminde kendi lehine hareket etmeleri için 500 milyon dolar teklif etmekle suçlanıyor.

Netanyahu, aynı zamanda Yedioth Ahronoth gazetesine daha iyi kapak fotoğrafı koyması için pazarlık yapmakla suçlanıyor. İddiaya göre Netanyahu, bunun sağlanması karşılığında Yedioth Ahronoth'a rakip olan bir gazetenin büyümesinin engellemesine neden olan bir yasa çıkardı.

Son olarak, Netanyahu ve eşi, Hollywood yapımcısı olan bir İsrail vatandaşından ve bir Avustralyalı milyarder iş adamından pahalı mücevherat, puro ve şampanya hediyesi almakla suçlanıyor

Netanyahu rüşvet suçu nedeniyle 10 yıla kadar hapis ve para cezasına çarptırılabilir. İsrail'de dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçunun 3 yıla kadar hapis cezası bulunuyor.

Netanyahu, suçlu bulunması durumunda yüksek mahkemeye başvurabilir. Netanyahu, itirazının reddedilmesi durumunda görevini bırakmak zorunda kalacak.

Mahkemenin hüküm vermesinin birkaç yıl sürebileceği belirtiliyor.