Mardin'de mağarada bulunan kemiklere ilişkin valilikten açıklama

Mardin Valiliği, Dargeçit'te mağarada bulunan insan kemiklerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 'Cumhuriyet Savcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma devam ettirilmektedir' denildi.

Haber Merkezi

Mardin Dargeçit’e bağlı Akyol kırsal mahallesine bağlı Gulbiş mezrasında bir mağarada çok sayıda insana ait kemik bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, kemikleri bulan mahalle sakinlerinden İrfan Yakut, bölgeye giderek kemikleri görüntüledi ve Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Görüntülerde çok sayıda kemik ve kafatası olduğu görülürken, 1993 yılında babası Yahya Yakut faili meçhul cinayete kurban giden İrfan Yakut, kemiklerle ilgili söylentiler duyduklarını belirterek, en az 30 kafatası saydığını söylemişti. Yakut, savcılığın gerekli işlemleri yapmasını beklediklerini dile getirmişti.

Valilikten açıklama geldi

Olayla ilgili Dargeçit Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan müracaat üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında bölgede keşif yapıldı. Konuyla ilgili Mardin Valiliği'nden de bir açıklama geldi. 

Valilik açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan keşif çalışmalarında, mağaranın eski dönemlere ait izler ve yapılar barındırdığı görülmüş, mağarada bulunan 35-40 civarı kafatası ve insan kemiğinin tarihi dönemlere ait olabileceği değerlendirilerek konuyla ilgili İl Kültür Turizm Müdürlüğü bilgilendirilmiş ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma devam ettirilmektedir."