Maduro: ABD’nin eski Venezuela maslahatgüzarı sızma operasyonuna katıldı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Pazar günü ülkeye denizden teknelerle sızma girişimine ABD’nin eski Venezuela maslahatgüzarı James Story’nin katıldığını açıkladı.

Dış Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Pazar günü denizden sürat tekneleriyle ülkeye sızma girişiminde ABD’nin eski Venezuela maslahatgüzarı James Story’nin rol aldığını açıkladı.

Maduro bugün devlet televizyonunda yayınlanan söyleşide, “James Story ABD’nin Venezuela’daki son maslahatgüzarıydı. Onu kovduk, şimdi Kolombiya Bogota’da görevli. James Story’nin Macuto Körfezi silahlı güçlerince bastırılan bu başarısız silahlı istilanın sorumlusu olduğunu söyleyebilirim ve gizliliği kaldırılacak belgeler de bunu doğrulayacak” dedi.

Maduro ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD’nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams’ın da bu girişimden sorumlu olduklarını dile getirdi.

Venezuela 3 Mayıs Pazar günü ülkeye Kolombiya’dan sürat tekneleriyle paralı askerlerin sızma girişimini engellediğini, olayda ilk olarak 8 paralı askerin öldürüldüğünü, 2'sinin yakalandığını açıklamıştı. 

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez de dün yaptığı açıklamada 3 Mayıs'tan bu yana deniz yoluyla gelen 23 militanı yakaladıklarını açıklamıştı. Sızma girişiminde bulunan paralı askerlerden 2'sinin ABD'li olduğu açıklanmıştı.

Sızma girişiminde yakalanan ABD'li Luke Denman, televizyonda yayınlanan ifadesinde, kendisini ABD'li Silvercorp şirketinin Maduro'yu devirmek amacıyla işe aldığını, görevlerinin "havaalanını ele geçirmek ve dış güvenliği sağlamak" olduğunu söylemişti.