Venezuela'ya saldırı düzenleyen paralı askerlerden 2'sinin ABD'li olduğu ortaya çıktı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkeye deniz yoluyla sızma girişimi sırasında tutuklanan 13 paralı asker arasında 2 ABD'linin olduğunu açıkladı. Maduro, bu kişilerin ABD Başkanı Trump'ın güvenlik ekibinden olduğunu kaydetti.

Dış Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeye deniz yoluyla sızma girişimi sırasında tutuklanan 13 paralı asker arasında 2 ABD'linin olduğunu açıkladı.

Sputnik'in atardığına göre Luke Denman ve Airan Barry adlı kişilerin pasaport ve kimlik kartlarını gösteren Maduro, bu kişilerin ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenlik görevlileri olduğunu söyledi.

Maduro, "Yakalananlar arasında bulunan vatan haini Antonia Sequea ve soyadı Baduel olan Venezuela vatandaşı, yağmacı grubun içinde Dınald Trump'ın güvenlik ekibinde bulunan iki ABD'linin bulunduğunu bildirdi" dedi.

Venezuela hükümeti, yakalanan paralı askerlerin görüntülerini Twitter hesabından paylaştı.

Maduro, görüntülerde tutuklanan bir kişinin ifadesinde istilacı grup içinde Trump'ın güvenlik güçlerinin bulunduğunu söylediğini aktardı.

Trump yönetiminin operasyonun planlamasını ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı Uyuşturucu Yaptırım Yönetimi'ne (DEA) yaptırdığını belirten Maduro, Beyaz Saray'ı, planlamanın yapılmasında Silvercorp şirketine de yetki vermekle suçladı.