Kot yıkama atölyesinde patlama: 2 işçi yaşamını yitirdi, enkaz altında kalanlar var

İstanbul Başakşehir'de bir kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde patlama meydana geldi, 2 işçi yaşamını yitirdi. Enkaz altında kalanlar var.

Haber Merkezi

İstanbul Başakşehir'de bir kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde meydana gelen patlamada 2 işçi yaşamını yitirdi. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı. 

DHA'nın haberine göre, Başakşehir, Kayaşehir'de bulunan kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde sabah saatlerinde patlama oldu. Şiddetli patlama nedeniyle atölye enkaza döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

İstanbul Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada "İstanbul Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinden (GAMER) alınan ilk bilgilere göre, Başakşehir ilçemiz Kayabaşı mahallesinde bulunan bir kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir sebeple saat 11.10'da patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde yapılan ilk tespitlere göre 2 çalışan hayatını kaybetmiştir. Olaya müdahale eden İtfaiye ve AFAD arama kurtarma ekipleri, çalışmalarına devam etmektedir" denildi.

Kot yıkama fabrikasının adını "Tem Tekstil" olarak duyuran İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) ise yaşamını yitiren işçilerden birinin göçmen diğerinin ise Bartın'lı olduğunu duyurdu.