Kaçak yapının olduğu arsayı görüntüledi, hakkında soruşturma açıldı: 'Bu yaşanan Kabataş-2'dir'

Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarını çektiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, soL'a yaptığı açıklamada 'Boğaziçi İmar Kanunu'yla korunan bir yerin kaçak inşaat yapılıp yapılmadığını papatya falıyla anlayamam, gidip bakmam lazım. Eviyle de meşgul değildim. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım' dedi.

Aslı İnanmışık

Fahrettin Altun'un evini fotoğrafladığı iddia edilerek hedef alınan ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş soL'a açıklama yaptı. Özçağdaş, suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, yaşananları "Kabataş-2" olarak yorumladı.

Özçağdaş'ın açıklamaları şöyle:

"Ben öğle saatlerinde kendi arabamla bölgeye gittim. Sokağa sıfır bir arsa söz konusu yer ve evle falan alakamız yoktu. Arabamdan indim. Daha önce biliyorsunuz bir yıkım olmuştu orada, inşaat olmadığını gördüm. Oranın ve arsanın fotoğrafını çektim ki, evle alakası yok buraların. Birkaç dakika kaldım sadece. Birkaç polis memuru kimliğimi sordu, söyledim, çıktım. Birkaç saat sonra Emniyet'ten aradılar, 'Siz buraya gittiniz mi, kimler vardı, ne oldu?' diye sordular. Ben de durumu anlattım. Ardından birkaç saat daha geçti tekrar arandım, 'suç duyurusunda bulunulduğunu' söylediler ve ifadeye çağırdılar. Canlı yayına çıkacağımı belirtip ertesi sabah saat vererek gideceğimi söyledim. 'Tamam' dendi. Sonra bir kez daha arandım ve savcının hemen ifade almak istediği söylendi, avukatımla gittim ve ifade verdim. Emniyet'ten çıkar çıkmaz twitter'dan saldırı başladı. 

'Suç duyurusunda bulunacağım'

Burada birkaç şey var; öncelikle tutanak dedikleri Fahrettin Altun'un kendi korumalarının tutanağı ve ben bu konu hakkında yalan beyandan suç duyurusunda bulunacağım. Beni uyarmışlar, kaçmışlar, böyle şeyler olmadı. Kamera kayıtlarına ihtiyati tedbir kararı isteyeceğim çünkü oradan iki tur geçtim hatta çöp kamyonu geldi, geri döndüm. Üçüncüsü de orada soruşturmanın gizliliğini ihlal var. O tutanak nasıl yayımlanıyor? Diyelim polis böyle bir tutanak tuttu doğruysa da nasıl yayımlanır? Ayrıca o hakaret eden bakanların, milletvekillerinin hepsiyle ilgili de suç duyurusunda bulunacağım. 

Bu olay bize göre bir 'Kabataş-2'. Ortada hiçbir şey yok. Biraz da şaşkınız ama neden olduğunu biliyoruz. Bizim Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı usulsüzlüklerle ilgili son dönemde yaptığımız mücadele konusunda tedirginlikler var. Bunlar hepsi bir araya gelince anlaşılan böyle bir senaryo tasarlanmış. Bu arada grup başkanıyım ben partimin Üsküdar'da. Boğaziçi İmar Kanunu'yla korunan bir yerin kaçak inşaat yapılıp yapılmadığını papatya falıyla anlayamam, gidip bakmam lazım. İnşaat var, yok diyemem. Ne yapılır, gidip bakılır, ben de öyle yaptım. Hatta evini falan da bilmiyordum ben. Dolayısıyla eviyle de meşgul değilim. Bugün bir canlı basın açıklaması yapacağım. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki bir araziye yaptırdığı çardak ve şömine, kaçak olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılmıştı.