İspanya’da ikinci dalga endişesi: 270 bin kişi karantinada

İspanya’da dün 200 bin nüfuslu El Segria’daki karantina kararından sonra bugün de 70 nüfuslu La Marina'da yeniden karantina kararı verildi.

Dış Haberler

İspanya’da koronavirüs salgınında ikinci dalga endişesi sürüyor. Ülkenin kuzeybatısındaki Galiçya Özerk Bölgesi’ndeki Lugo iline bağlı 70 bin nüfuslu La Marina beldesinde bu geceden itibaren yeniden karantina tedbirleri uygulanmaya başlanacak.

İspanya’nın kuzeydoğusundaki Katalonya Özerk Bölgesi’nde dün 200 bin nüfuslu El Segria’da karantina tedbirlerinin yeniden uygulanmasına karar verilmişti.

Tedbirler kapsamında sözkonusu bölgelerde yaşayanların bu bölgeleri terk etmesine ve bölgelere dışarıdan girişlere izin verilmeyecek. 10 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanacak ve kapalı mekanlarda bulunacak kişi sayısı azaltılacak.

La Marina yerel sağlık yetkilisi Jesus Vazquez beldede son bir günde 21 pozitif vakanın saptandığını, vaka sayısının 106’ya yükseldiğini söyledi.

Katalonya bölgesinde Barselona’nın 160 km batısında yer alan Lleida ilindeki El Segria’da da karantina kararının açıklanmasından sonra bölge sakini olmayanlara dün saat 16.00’ya kadar bölgeyi terk etmeleri izni verildi.

Katalonya’da sağlık yetkilileri bölgede vaka sayılarındaki artış ve hastaneye yatış oranının ülkenin geri kalanından daha yüksek olduğunu belirtti.

Mart ayından itibaren 3 ay boyunca sıkı karantina tedbirleri uygulayan İspanya, 250 binin üzerine vaka sayısı ve 28 binin üzerinde ölümle Avrupa’da koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında yer alıyor.