Erdoğan'dan yeni yasak açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Kararı tekrar gözden geçirdik ve vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz' dedi.

Haber Merkezi

"Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni"nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, "Vatandaşlarımız maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Son 18 yıldır ülkemiz, yılda 500 bin ile 1 milyon arasında yeni konutun inşa edildiği görünüm sergilemiştir. KİPTAŞ ve TOKİ ile konut ürettik, artan nüfusun ihtiyacını karşıladık. Kentsel dönüşümle büyük bir dönüşüm başlattık. Park, yeşil alan çalışmalarını da ihmal etmedik, örnek hayat alanları oluşturduk. Tüm uygun alanları millet bahçelerine tahsis ettik. Eser üretmeye devam edeceğiz, tüm illeri millet bahçesi ile donatacağız.

Biz salgın döneminde, büyük devlet olduğumuzu hamdolsun tüm dünyaya gösterdik. Salgın döneminde birçok tedbiri hayata geçirdik; bunlardan biri de sokak kısıtlamasıydı. Vaka sayıları artınca sokak kısıtlaması tedbirini tekrar gündeme aldık. Kararı tekrar gözden geçirdik ve vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bu yüzden kararı iptal ettik. Vatandaşlarımız maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz.

Askerimiz son birkaç gün içerisinde Libya'da Libyalı kardeşleriyle verdikleri mücadelede hedeflenen planlara doğru yürüyor."

Erdoğan İçişleri Bakanlığı'nca bu haftasonu 15 ilde uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini duyurmuştu.