Erdoğan, Turizm Bakanı’na ‘kendini bilmez’ mi dedi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar’ dedi. Turizm Bakanı Ersoy katıldığı bir programda ‘Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nı kuruyor’ demişti.

Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada “Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar” dedi.

Erdoğan’ın bu sözleriyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u mu kast ettiği sorusu akla geldi. Ersoy geçtiğimiz günlerde NTV’de katıldığı canlı yayında Galata Kulesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devriyle ilgili açıklaması sırasında “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nı kuruyor” demişti.

Erdoğan bugün Hadımköy’deki hastane açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ecdadımız fethi sadece toprakların ele geçirilmesi değil asıl gönüllerin kazanılması olarak görürdü. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler.

Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur.

Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar.”

Erdoğan “Bakın şu anda Atina’da bizim bir tane camimiz yoktur hepsi yerle yeksan edilmiştir. Ama biz topraklarımızda böyle bir şey yapmadık” diye konuştu.