Eğitimde hangi cemaat olursan ol gel dönemi

Cemaat ve tarikatlara bağlı her türlü vakıf ve derneğin, eğitim ile yurt hizmeti verebilmesi için yönetmelik değiştirildi.

Haber Merkezi

Resmi Gazete’de dün yayınlanan bir yönetmelikle eğitim ve yurt faaliyetlerinde önemli bir değişiklik yapıldı.

Yayınlanan yönetmelikle, eğitim ve yurt faaliyetleri için kamu arazisinden faydalanma imkanı tanınan “vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kamu yararına çalışan dernekler” ifadesi kaldırılarak her türlü vakıf ve derneğe bu imkanlar tanınmış oldu.

Böylece tarikat ve cemaatlere bağlı tüm dernek ve vakıfların eğitim ve yurt faaliyeti yürütebilmesinin önü açıldı.

Kararın ''siyasi'' saiklerle alındığını altını çizen Eğitim-Sen, yayımladığı açıklamayla yönetmeliği kabul etmediğini duyurdu.

Eğitim-Sen yargıya taşıyacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in “Sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim sivil toplum kuruluşu dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını hatırlatan sendika, ''Siyasi iktidarın temsilcilerinin bu düzenlemeyle tarikat ve cemaatlere kapıları sonuna kadar açacağı su götürmez bir gerçektir'' dedi.

Eğitim emekçilerinin öğrencilerine sahip çıkacağını belirten Eğitim-Sen, değişikliği yargıya taşıyacağını duyurdu.

Sendikanın açıklamasında şu sözlere yer verildi: ''Devletin tüm imkânlarını ve kamu kaynaklarını uğruna seferber ettiğiniz tarikat ve cemaatleriniz karşısında bilimsel ve laik eğitimi tüm gücümüzle savunmayı sürdüreceğiz! Yürüttüğünüz toplum mühendisliği karşısında farklılıklarımızla birlikte eşitçe ve özgürce yaşayabileceğimiz bir toplumu var etmek için asla geri adım atmayacağız!''