Ege Üniversitesi yurtlarına zam

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde yurt fiyatlarına zam yapıldı. Öğrenciler pandemi sürecinde gelirleri azalan ailelerinin yurt fiyatlarını ödemekte zorlandığını söyledi.

Haber Merkezi

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde yurt fiyatlarına sessiz sedasız zam yapıldı. Öğrenci Köyü yönetiminden zam ile ilgili bir açıklama gelmezken, geçen yıla oranla yüzde 8'lik bir fiyat artışı görüldü. Çift kişilik odaların fiyatı aylık 470 liradan 510 liraya, tek kişilik odaların fiyatı ise aylık 800 liradan 870 liraya çıktı.

soL'a ulaşarak karşılaştıkları sıkıntıyı dile getiren öğrenciler, pandemi sürecinde ailelerinin işsiz kaldığını ve geçinemediklerini belirterek üniversite yönetiminin, krizin hakim olduğu bu günlerde öğrencilere yardımcı olmak yerine zam yapmasına tepki gösterdi. Ayrıca blok temsilcilerinin, yüzde 8 -10 gibi bir zam oranına anlaştıklarını belirten öğrenciler temsilcilerin yönetim ile işbirliği içinde olduklarını, zama razı gelmelerini şaşkınlık ile karşıladıklarını dile getiriyor.

Öğrenci köyü, yıl içerisinde yaşanan çok sayıda sorun nedeniyle öğrencilerin gündemi olmuştu.Yurdun odalarında ve ortak kullanım alanlarında sorunlar yaşadığını söyleyen öğrenciler, odalarda böceklerle karşılaştıklarını, mutfak gibi alanların kullanışsız olduğunu, çamaşırhanelerin pahalı ve yetersiz olduğunu anlatmıştı. Öğrenciler çamaşırhanede çalışan emekçilerin tehlikeli ortamda uzun saatler boyunca çalıştığını ve sorunlarını da topladıkları imza ile yurt yönetimine bildirmişti.

Üniversite rektörlüğü, 1998 yılında üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı öğrenci köyü projesini oluşturmuştu ancak proje doğrultusunda kamulaştırılan arazilerin büyük bir bölümü "Forum Bornova" isimli AVM'nin alanı olarak kullanılmış, peşkeş çekilmişti.

Yeni ücretler

Bilimsel araştırma ve uygulamalar yapılması amacıyla yıllar önce kamulaştırılarak üniversiteye verilen arazilerden oluşan Ege Üniversitesi (EÜ) yerleşkesi, özel ticari kuruluşlara, holdinglere, eğitim tekellerine rant alanı olarak sunuluyor. 2016 yılında Bilfen adlı özel okullar grubu EÜ yerleşkesinde lise inşaatı yapmıştı.