DSÖ Avrupa Direktörü’nden vaka artışı uyarısı: Türkiye de listede

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge Avrupa’da son iki haftada kümülatif olarak vaka sayısında en fazla artış yaşayan 5 ülke arasında Türkiye’nin de olduğunu belirtti.

Haber Merkezi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa bölgesinde son 2 haftada koronavirüs vakalarında kümülatif olarak en çok artış yaşayan 5 ülkeden birinin Türkiye olduğunu belirtti.

Son 14 gün içinde Avrupa bölgesindeki vaka sayısının yüzde 15 arttığını açıklayan Kluge “Vaka sayısı en çok artan ülkeler Rusya, Birleşik Krallık, Türkiye, Belarus ve İtalya” dedi.

Avrupa’daki vaka sayısının küresel vakaların yüzde 38’ine, kıtadaki ölümlerin dünya çapındaki ölümlerin yüzde 50’sine denk geldiğini belirten Kluge “İspanya, İtalya, Birleşik Krallık ve Fransa’daki ölümler, Avrupa’daki ölümlerin yüzde 72’sine denk geliyor” dedi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen online basın toplantısında konuşan Kluge, “Avrupa’da bugüne kadar 2 milyondan fazla doğrulanmış Covid-19 vakası tespit edildi. Trajik olan ise 175 binden fazla insanın ölmesi oldu. DSÖ’nün elindeki verilere göre Covid-19’dan ölenlerin yüzde 94’ü 60 yaşın üzerinde ve yüzde 59’u erkek. Yaşamını yitirenlerden yüzde 97’sinin en az bir rahatsızlığı vardı. Bu hastalıklar arasında başı çeken ise kardiyovasküler rahatsızlıklardı” dedi.