'CHP ve DEM Parti İstanbul için protokol imzaladı' iddiası: İki partiden de yalanlama

CHP ve DEM Parti'nin İstanbul'da seçim için uzlaşı protokolü imzaladığı öne sürüldü. İki parti de söz konusu iddiayı yalanladı.

Haber Merkezi

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı arasında, 31 Mart yerel seçimleri ve sonrasındaki süreçte yapılacak işbirliği ve kent uzlaşısı için yapıldığı iddia edilen bir protokol metni sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Belgede imzasının bulunduğu öne sürülen isimlerin hepsi belgeyi yalanladı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, "Dolaşıma sokulan aşağıdaki kağıt parçası külliyen yalan. İmza bile taklit edilememiş. Bu sahtekarlığı yapanların bir an önce ortaya çıkarılması lazım… Sahtekarların, yalancıların peşini bırakmayacağız" dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu danışmanı Murat Ongun'un belgenin kesinlikle yalan olduğunu söylediğini aktardı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Barış Yarkadaş'a konuşarak belgenin sahte olduğunu belirtti ve "Bu gerçek bir belge değil kesinlikle yalandır, imzalar da taklit edilmiştir. İmzaları becerememişler bile" diye konuştu.

DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz'la da görüştüğünü ifade eden Yarkadaş, Kalmaz'ın "DEM Parti İl Başkanlığı olarak böylesi bir protokol yapmadık, bizim adımıza sahte evraklar ile algı operasyonları yapılıyor" dediğini aktardı.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan, 19 Şubat tarihinin yer aldığı metnin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve DEM Parti İl Eş Başkanları Murat Kalmaz ile Gonca Yangöz tarafından imzalandığı, 22 maddelik bir uzlaşmanın sağlandığı iddia edilmişti.

CHP ile DEM Parti arasında yapıldığı iddiasıyla dolaşıma sokulan metin şöyle: