CHP Sözcüsü Öztrak: Mehmet Dişli'yi neden emekliye sevk etmediniz?

CHP sözcüsü Öztrak sosyal medyada hedef gösterilen üyelerinin tutuklanmasını eleştirdi. Öztrak 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Mehmet Dişli'nin dönemin başbakanı ve MİT'in talep etmesine rağmen neden emekli edilmediğini sordu.

Haber Merkezi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Öztrak sosyal medyada başlatılan linç kampanyaları ile partisinin hedef gösterildiğini belirterek "İzmir'de Diyanet'in merkezi sistemine girip camiden müzik yayını yapanlar hala yakalanmadı. Ama sosyal medyadan paylaşım yapan üyemiz tutuklandı" dedi.

"Hiçbir darbecinin vesayetini kabul etmeyiz" diyen CHP Sözcüsü Öztrak, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Mehmet Dişli'nin dönemin başbakanı ve MİT'in talep etmesine rağmen neden emekli edilmediğini sordu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Hiçbir darbecinin vesayetini kabul etmeyiz. Adnan Menderes'i rahmetle anıyoruz.
  • 5 maskeyi dağıtamayan Saray hükümeti, evden çıkmayın dediği millete köprüleri bayramda bedava yaptı.
  • Kuşkusuz polislerimiz, bu salgın döneminde fedakarca görev yapıyorlar. Ancak vatandaşa sebepsiz yere şiddet uygulanmasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Bunların görevi vatandaşa hizmettit. Saray, bunu incelemelidir. Sebebinin Saray'ın dili olduğu ortaya çıkacaktır.
  • Ülkemiz devlet aklıyla değil, troll aklıyla yönetiliyor. Sosyal medyada linç kampanyaları başlatılıyor. AKP Genel Başkanı doğruluyor, kolluk güçleri emir kabul ediliyor. Hedef gösterilenler tutuklanıyor. Bunun adı mafya tipi yönetimdir. Bu tehlikeli siyaset partimizi hedef alıyor. Adana'da ve İzmir'de genç partililerimiz mafyatik operasyonların hedefine kondu. 
  • Yüreğir gençlik kollarımız başkanımız Vefa Grubu'na soru sordu diye tutuklandı. Saray tarafından terörist ilan edildi. İzmir'de Diyanet'in merkezi sistemine girip camiden müzik yayını yapanlar hala yakalanmadı. Ama sosyal medyadan paylaşım yapan üyemiz tutuklandı.
  • Davaları takip eden avukatın adı Amerika'daki Halkbank davasındaki Rıza Zarrab, Erdoğan ve Albayrak arasında iletişimi sağlayan kişi olarak geçiyor. 
  • Çorum'daki belediye meclis üyemiz alenen vuruluyor. Adana'da belediye başkanımız Zeydan Karalar'a senin yerine kayyum atanacak diyebilme cürreti sergilenebiliyor.
  • Saray iletişim başkanı demokrasi masalları anlatırken, ülkemiz fiili diktatörlük olarak anılmaya başlandı. 
  • Darbe girişiminin kilit ismi Mehmet Dişli'yi dönemin başbakanının ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın talep etmesine rağmen neden ordudan emekliye sevk etmediniz?
  • Bu kişinin terfisiyle ve genel kurmayda devam etmesiyle ilgili sıradışı süreç nasıl meydana geldi? Hala cevap yok.

Berat Albayrak'a hazine müsteşarlığı yanıtı: Bilmemesini hiç yadırgamadım

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'hazine müsteşarlığı' açıklamalarına yanıt verdi.

Albayrak, "Kendi imkanlarıyla köyden gelip 2 evladını okutan babanın oğlu olarak ben mi sosyeteyim, yoksa 7 sülalesi, dedesi, babası, amcası devletin her imkanını kullanan mı?" diye konuşmuştu.

Öztrak, ‘’Damadın hazine tarihini bilmemesini hiç yadırgamadım. Bakanlıkta liyakat değil, damatlık esas olunca, böyle saçmalamak da doğal oluyor. Her şeyden önce, 2000 yılında ben hazine müsteşarı değildim.

Benim hazine müsteşarlığım döneminde 30 yıl vadeli bir dış borçlanma da yoktur. Benim faizler konusunda ne yaptığımı merak ediyorsa, kendisine söyleyeyim. Göreve geldiğim Mart 2001'de, yüzde 194 olan iç borçlanma faizini, görevden ayrıldığım Nisan 2003 itibarıyla yüzde 50'ye kadar düşürdük. Yani görev süremizde iç borçlanma faizi 137 puan birden geriledi. Benim tüm müsteşarlığım dönemimde yapılan dış borçlanma 6,4 milyar dolardır.

Madem öyle, soruyor bir de sosyete damadın yaptıklarına bakacağız. Kendisi 2018 Temmuz'da göreve geldi, o günden bugüne kadar bütçeden faiz lobilerine 33.6 milyar dolar para ödedi. Bakın yapılan borçlanmadan değil, sadece yapılan faiz ödemelerinden bahsediyorum. Sadece ödedikleri faiz, benim dönemimde yapılan toplam dış borçlanmanın 5 katı. Yani kayınpeder ve damadın birlikte yönettikleri dönemde vatandaşlarımızın alın terinden toplanan vergilerden her gün 50 milyon dolar, her saat 2.1 milyon dolar faiz lobilerine verilmiş ’’ dedi.