Bu gurur CHP’nin: CHP üyesi Banu Özdemir nasıl tutuklandı?

Camilerden ‘Çav Bella’ marşının çalındığı haberi sonrası AKP’nin sosyal medya trollerinden daha önce devreye giren CHP yöneticileri ‘en ağır şekilde cezalandırılmalı’ açıklamaları yapmış, AKP medyasının da hedef göstermesi sonrası CHP üyesi Banu Özdemir sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Bu tuhaf gözaltı kararını bir de tutuklama kararı izlerken, CHP de olaya seyirci kaldı.

Haber Merkezi

Camilerden uzun süre boyunca “Dombra” adlı marşı çaldıran AKP, İzmir’de bazı camilerde “Çav Bella” marşının çalındığı gerekçesiyle "sert" açıklamalar yaparken, bir gün sonrasında kavgalı olduğu bir tarikatın toplu namaz girişimine polise verdiği talimatla saldırdı, namaz kılanları gözaltına aldırdı.

AKP’nin din siyasetinin özetini sunan bu olaylara karşın, CHP cephesinde İzmir’deki marş sonrası büyük panik yaşandı, AKP’den çok daha saldırgan ifadeler kullanarak “camideki marş” olayını kınadığını duyurdu.

'Failler bulunsun, en ağır şekilde cezalandırılsın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İbadet yerleri kutsalımızdır! Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz” derken, CHP’nin bir önceki seçimdeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Cami minarelerinden müzik yayını yapılması, çav bella çalınması ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Bunun sorumlusu kimse bulunmalı ve en ağır ceza verilmelidir” ifadesini kullandı.

Bu da yetmedi, CHP İzmir İl Örgütü, olaya ilişkin suç duyursunda bulundu, sorumluların bulunmasını talep etti.

Cadı avına çevirdiler...

Salgın günlerinde milyonlarca emekçinin işsiz kalmasına ve sadaka ücretlerine mahkum edilmesine sessiz kalan, patronlara milyarlarca lira aktarılmasına ilişkin tek kelime etmeyen CHP, “Çav Bella” olayını adeta AKP ile birlikte “cadı avı”na çevirmeyi başarırken, tam da bu sırada devreye giren AKP basınının hedef göstermesiyle CHP’li Banu Özdemir, sosyal medyadan yaptığı “Çav Bella” paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Üstelik Özdemir’in tutuklanma gerekçesi, tıpkı CHP’lilerin yaptığı suçlamada olduğu gibi “dini değerleri aşağılama” olarak gösterildi.

Oysa Özdemir, sosyal medyadan sadece marşın çaldığı camilerin görselini ve marş çalındığı bilgisini paylaşmıştı.

CHP adliyede destek de vermedi

İzmir yerel basınında yer alan bir habere göre, CHP İzmir İl Yönetimi, gözaltına alınan eski il yöneticisi Banu Özdemir'e destek vermedi, adliyede yalnız bıraktı.

Haberlerde CHP'nin İzmir İl Başkanı olan Deniz Yücel'in aynı zamanda avukat olduğuna dikkat çekildi.