Çalışanlar uyarmıştı: 250 çalışanı olan Samsun Ziraat Bankası Çağrı Merkezi koronavirüs nedeniyle kapatıldı

Samsun Ziraat Bankası Çağrı Merkezi'nde çalışan 28 işçi koronavirüs şüphesiyle Samsun Gazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 Belma Nur Kartal 

Samsun Cumhuriyet Meydanında 260 çalışanı olan Ziraat Bankası Çağrı Merkezi’nden 28 işçi koronavirüs şüphesiyle Samsun Gazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Test sonuçları pozitif çıktığı için hastanede tedavisi başlatılan biri ağır durumda 28 çalışanın temas ettikleri kişilerle ilgili filyasyon çalışmalarına başlanırken vaka sayısının artmasından korkulduğu için İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla çağrı merkezi belirsiz bir tarihe kadar kapatılarak çalışanlar eve gönderildi. 

Sağlık Bakanı'na şikayet etmişlerdi 

Evde çalışmaya devam eden çağrı merkezi çalışanları, yaklaşık 1,5 ay önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sosyal mesafe kuralı gözetilmeden çalıştırıldıklarını gösteren fotoğrafları ileterek “Sayın bakanım Samsun'da çağrı merkezinde çalışmaktayız. 600 kişilik bir kamu bankasının çağrı merkezindeyiz. Ne mesafe ne virüs. Yöneticilerimiz hiçbir şeye aldırış etmiyor. Bütün çağrı merkezleri evden çağrı alıyor” mesajıyla şikayette bulunmuştu. 


Samsun Çarşamba Ziraat Odası kapatıldı 

Samsun Çarşamba Ziraat Odası da bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle 14 gün süreyle kapatıldı. Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, "Bayram sonrasında koronavirüs testi pozitif çıkan çalışanımız nedeniyle odamızın çalışmalarına 15 Haziran'a kadar ara verildi. Çalışanlarımıza evlerinde istirahat etmelerini herhangi olumsuz bir durumda sağlık kuruluşlarına bildirmelerini belirttik. Şuan için olumsuz dönüş almadığımız için çalışanlarımıza test uygulanmadı" dedi.

Samsun Ayvacık Tarım İlçe Müdürlüğünde de 4 pozitif vakanın olduğu iddia ediliyor.