Belarus Devlet Başkanı: Bir kişi bile koronavirüsten ölmedi, kronik hastalıklardan öldüler

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, ülkede bir kişinin bile koronavirüsten ölmediğini, ölenlerin kronik hastalıklardan dolayı öldüklerini iddia etti.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkede bir kişinin bile koronavirüsten ölmediğini iddia etti ve "Ölenler sahip oldukları bir grup kronik hastalıktan dolayı öldüler" dedi.

Son zamanlarda koronavirüs "psikozu" yüzünden hastanelerde yatanların kendilerini bıraktığını ve yaşamak için mücadele etmekten vazgeçtiğini ileri süren Lukaşenko, “İnsanlar korkuyor. Bu yüzden şunu söylemek istiyorum; ülkemizde koronavirüsten bir kişi bile ölmedi. Bir kişi bile. Ölenler sahip oldukları bir grup kronik hastalıktan dolayı öldüler" diye konuştu.

Koronavirüsün sebep değil, “kronik hastalıkların geliştirdiği bir atmosfer” olduğunu savunan Lukaşenko şöyle konuştu:

“Ülkemizde hiç kimse koronavirüsten ölmeyecek. Bunu açıkça duyuruyorum. Bu benim inancım sadece geçmiş yıllardaki analize dayanmıyor. Bizim tecrübemiz var. Bizim tecrübemizden, Çin’in, ABD’nin, Avrupa’nın tecrübesinden yola çıkarak nasıl çalışılacağını görüyoruz. İnsanları kurtaracak ilaç kombinasyonunu bulduk. Bu yüzden her kişi için mücadele etmeyeceğiz, savaşacağız. Eğer bu insan kendini bırakmadıysa kesinlikle iyileşecektir."

Belarus'ta 29 kişi Covid-19'dan öldü

Öte yandan Belarus Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir günde Covid-19 nedeniyle 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve toplam ölü sayısının 29’a ulaştığını açıkladı. 341 kişide daha Covid-19 tespit edilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısı ise 2 bin 919’a çıktı.