Avukatlar adliye önünde direniyor

AKP'nin 'çoklu baro sistemi'ne karşı direnmeye devam eden avukatlar Ankara'da Sıhhiye Adliyesi önünde bir araya geldi. Polisin müdahale etmeye çalıştığı avukatlar, 'Savunma susmadı susmayacak' sloganı atıyor.

Haber Merkezi

AKP'nin 'çoklu baro sistemi'ne karşı direnmeye devam eden avukatlar Ankara'da Sıhhiye Adliyesi önünde bir araya geldi.

Güncelleme: 18.15

Baro başkanları ile adliye önünde bekleyişlerini sürdüren avukatlar mücadelenin seyrine ilişkin görüştü. Avukatlar mücadelede ısrarcı. Meclis önüne yürümek başkanlara mümkün gelmemekle birlikte diğer oturma eylemi gibi eylemlilikleri değerlendireceklerini söylediler. Yüzlerce avukat alanı terk etmiş değil, mücadelede ısrarcı.

Burada konuşan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Meclis komisyonundaki görüşmelerin sabah 04.30'a kadar devam ettiğini belirtti. Bugün saat 14.00 itibariyle yeniden başlayan komisyon görüşmelerinin birkaç gün daha devam edeceğinin belirtildiğini aktardı.

Sağkan "Bir kısım başkanımız orada, bir kısım başkanımız burada. Normalde yapmayı düşündüğümüz şey akşam baro başkanları olarak Meclisin önündeki oturma eylemini devam ettirip bizi komisyona alana kadar oradan kalkmamaktı. Komisyona girip derdimizi anlatmak istiyoruz çünkü bu bizim yasamız. TBB'ye dedik ki sizden temsilci isteyeceklerdir, 2 baro başkanımızı belirleyin. Kabul görmedi bu talebimiz. O zaman kendiniz gidin baro başkanı olarak dedik, onu da kabul etmemişler. Gelinen noktada şu an komisyonda baroların temsili noktasında kimse yok. Biz de yaklaşık 50'nin üzerinde baro başkanı Meclis önünde beklemeye devam ediyoruz. Ne zaman bizi komisyona alırlar, o zaman girip derdimizi anlatacağız" dedi.

Bazı avukatların "Hep birlikte Meclis önünde oturalım" sözleri üzerine Sağkan bunun 2911 sayılı yasa gereği mümkün olmadığını söyledi.  Sağkan, eylemin nasıl devam edeceğine bütün baro başkanlarıyla birlikte karar verileceğini söyledi. 

Güncelleme: 17.35

Adliye önünde bekleyişlerini sürdüren avukatlar farklı illerden kilometrelerce uzaklıktan geldiklerini belirterek anayasal haklarını istediklerini dile getirdiler. Baro başkanları adliye önünde bekleyişini sürdüren avukatların çağrısı üzerine açıklama yapmak üzere adliye önüne geldiler.

Güncelleme: 17.10

Sıhhiye Adliyesi önünde avukatlar yeniden oturma eylemine başladı.

Güncelleme: 16.50

Sıhhiye Adliyesi önünde bir süre oturma eylemi yapan avukatların direnişi sürüyor. Avukatlar "Savunma susmadı, susmayacak", "Feyzioğlu istifa", "İtaat etmiyoruz" sloganları atıyor. Polisin saldırısı alkışlarla protesto ediliyor. 

Güncelleme: 15.50

Polisin saldırısına rağmen avukatlar ve baro başkanları adliye önünde direniyor. Avukatlar, 'AKP'nin polisi adliyeden defol' sloganı atıyor.

Güncelleme: 15.27

Adliye önünde toplanan avukatlara polis biber gazı sıktı, avukatlar müdahaleye rağmen dağılmıyor.

Güncelleme: 15.28

Adliye önünde toplanan avukatlara polis müdahalesi başladı.

Polisin müdahale etmeye çalıştığı avukatlar, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Savunma susmadı susmayacak' sloganı atıyor. Valiliğin eylem yasağına karşı suç duyurusunda bulunmak üzere toplanan avukatlar ve basın mensupları adliyeden içeri alınmıyor.

Ankara Barosu bugün yapılması planlanan "Büyük Savunma Mitingi" ile ilgili açıklama yapmış, saat 15.00'da tüm avukatları suçduyurusunda bulunmak üzere adliyeye çağırmıştı.