Atık tepeleri Foça'yı tehdit ediyor

İzmir'in Foça İlçesi'nde demir çelik fabrikalarının oluşturduğu tehlikeli atık tepeleri, bölgedeki yaşamı tehdit ediyor. Tarım arazilerine ve halkın yaşam alanlarına zarar veren tepeler nedeniyle bölgede üretilen zeytinlerin kalitesi düşüyor.

Haber Merkezi

İzmir'in Foça İlçesi'nde bulunan demir çelik fabrikalarının tehlikeli atıkları bölgeye ciddi zararlar veriyor. 

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Foça ve Aliağa İlçeleri arasındaki tarım alanlarında tehlikeli atık tepeleri oluştu. Demir-çelik fabrikalarının üretimi sırasında oluşan ve kamyonlarla getirilen tehlikeli atıkların yığıldığı bölgede, atıklar halkın sağlığını ve tarımı tehdit ediyor. 

Halkın yaşam alanlarının yanında yer oluşan tepeler, zeytincilik yasasına aykırı olarak zeytin alanlarının yanında bulunuyor.

Halk metan gazı soluyor

Tehlikeli atık tepelerinin bulunduğu bölgede, zeytin üretiminin kalitesinin düştüğü bölge halkı tarafından dile getiriliyor. Ayrıca hem hayvanların hem de halkın metan gazı soluduğu da belirtiliyor. 

Tehlikeli olduğunu kabul ettiler ama...

TÜBİTAK tarafından yapılan araştırmalar sonucunda atıkların, aşırı toksit ve tehlikeli atık olduğunun belirtilmesine rağmen bölgede herhangi bir önlem alınmıyor. Bölge halkı, tarım alanlarının ve köylerin korunması gerektiğini söylüyor.