Ankapark’ta 5 milyon liralık soygun: İçeriyi de boşalttılar, hiçbir oyuncak çalışmıyor

Melih Gökçek döneminde tam 750 milyon dolar harcanarak yapılan ancak daha birinci yılın sonunu göremeden kapanan Ankapark, yüzlerce işçinin maaşını ödememişti. Park şimdi de içerde yapılan ‘soygunla’ gündemde. Soygun sonrası parktaki hiçbir 'oyuncak' çalışmıyor.

Haber Merkezi

Melih Gökçek döneminde Ankara’daki en büyük soygun kalemlerinden olan Ankapark, harcanan 750 milyon dolara rağmen yıllık 26 milyon liraya bir şirkete kiraya verilmiş, şirket açılıştan kısa süre sonra işçilerin maaşını ödememeye başlamış, park daha sonra gelen hacizler ve kesilen elektrikle gündem olmuştu.

Ankapark’ta çalışan ve uzun süre maaşını alamayan işçiler, parkta yaşanan bir diğer soyguna ilişkin ayrıntıları soL’a aktardı.

5 milyon liralık soygun

Olayın ocak ayı sonunda yaşandığını, o tarihten bu yana hiçbir şekilde gündeme getirilmediğini aktaran Ankapark işçileri, yaklaşık 5 milyon lira değerinde malzemenin “çalındığını” dile getirdi.

Birilerinin yem olarak kullanıldığını, olaydan sonra iki kişinin yakalandığının söylendiğini ancak durumun bu iddianın ötesinde bir yağma olduğundan şüphelendiklerini belirten işçiler, dijital oyun çadırı, lazer oyun çadırı, sinema, su kaydırağı, dinazor oyun çadırı, roller coaster gibi oyun platformalarının tüm kablolarının kesilip alındığını, dev ekranların da yine sökülerek götürüldüğünü aktardı.

Kesilip götürülen kablolardan görüntüler

'Planlı bir iş...'

İş makineleriyle, onlarca işçinin çalışmasıyla kurulan sistemin iki kişi tarafından sökülmesinin mümkün olmadığını, soygunun planlı bir iş olduğundan şüphelendiklerini aktaran işçiler, olay sonrası polislerin de gelerek tutanak tuttuğunu, işçilik, artan fiyatlar gibi başlıkların da eklenmesi durumunda toplam zararın 7 milyon lirayı aştığını tahmin ettiklerini aktardı.

İdari binanın önündeki kabloların dahi çalındığını aktaran işçiler, “çok temiz bir iş” yapıldığını, bu işin sonuna kadar planlı bir işlem olduğunu düşündüklerini aktardı.

'Hiçbir oyuncak çalışmıyor...'

Parktan götürülen bu kablolar nedeniyle neredeyse hiçbir “oyuncağın” çalışmadığını aktaran emekçiler, sadece birkaç oyun alanının faal hale getirilebileceğini aktardı.