AKP’li belediye bütçe açığını kapatmak için arazilerini satışa çıkardı

AKP’li Karacabey Belediyesi, bütçe açığını gerekçe göstererek 8 farklı mahalle ve köydeki toplam 316 arsa ve tarlayı satma kararı aldı.

Haber Merkezi

AKP’li Bursa Karacabey Belediyesi, Mayıs'ta olağanüstü olarak düzenlenen belediye meclisi toplantısı ile Temmuz'da yapılan belediye meclisi toplantısında, 8 farklı mahalle ve köydeki toplam 316 arsa ve tarla için satış kararı aldı. Bazı köylüler, satış kararını belediye binasının önünde protesto ederek satışın iptal edilmesini istedi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, satışa çıkarılan yerlerin fiyatları ise 50 bin lira ile 487 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Satış kararı alınan alanların 163’ü Aşağıfevzipaşa, 126’sı ise Taşlık köyünde bulunuyor. Aşağıfevzipaşa köylüleri, söz konusu alanların mera vasfının tespiti ve satışın iptali için Bursa 4. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Köylüler, satışa tepki göstermek için belediye binasına da yürüdü.

Habere göre adını vermek istemeyen bir köylü, satışa çıkarılan alanların daha önce mera olarak kullanıldığını, köy tüzel kişiliğine ait alanların büyükşehir yasası ile birlikte belediye adına tescil edildiğini söylerken "Bizim hayvanlarımız var. Buraların eski vasfı zaten meraydı. Köylüler hayvanları ile buraya çıkıyordu. Bizim için en önemlisi bu. Kullanılabilir meramız az" dedi.

Köylülerin belediye başkanı ile görüşmesinde, belediye başkanının "Hizmet yapmamız için bir yerleri vermemiz gerekiyor" dediğini kaydeden yurttaş, "Alanların satılmamasını istiyoruz. Belediyenin toprak satıp hizmet yapmasına karşıyız. Belediyenin elindeki kaynakları iyi kullanamamasının sonucunu biz ödemek istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

'Belediye, açığı kapatmak için buraları satmak istiyor'

Karacabey Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Murat Tanrıverdi de belediyenin bütçe açığı verdiğini ve satışlar ile bütçe açığının kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Tanrıverdi belediyenin uzun süredir bütçesini dengeleyemediğini belirtti.

Belediyenin müteahhitlik giderleri, sosyal tesisler, danışma yönetim ve işletim giderleri ile mevduat faizlerine ek ödenek sağlamak istediğini, bunun için de satış gelirlerinin ek ödenek olarak aktarılması kararı alındığına dikkat çeken Tanrıverdi, "Belediye, açığı kapatmak için buraları satmak istiyor" dedi.