Ak, iyi, gelecek, deva derken işçi düşmanı Acun'dan 'Rahat' parti çıkışı

Acun Ilıcalı, arkadaşlarına espri olarak, 'İleride bir parti kuracağım. Partinin adı da Rahat Parti olacak' demiş. Ilıcalı’nın ‘rahat’lığı bir patron olarak Survivor adlı programında işçi haklarını gasp etmesinden.

Haber Merkezi

‘Survivor’ adlı programıyla işçi hakları gaspı ile gündeme gelen Acun Ilıcalı Hürriyet gazetesine verdiği demeçte espiri olarak ’Rahat Parti’ kuracağını ifade etmiş. Parti ismi bize Türkiye’deki partilerin isimlerini anımsattı. Nereden feyz aldığını tahmin edebiliyoruz AKP’nin kendine AK Parti, yeni kurulan partilerin İYİ, Gelecek ve Deva gibi adlandırmalarla benzer bir fonksiyonu işaret etmesi, partilerin programının, ideolojisinin ve bir toplum projesinin olmamısı, sadece adlarının olması Acun’un ‘rahat’ı tercih etmesinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. 

Hürriyet'e verdiği demeçte ‘esprili’ biçimde yeni parti kurmaktan bahseden medya patronu Acun Ilıcalı, Sizin gerçekleşmeyen bir hayaliniz oldu mu? sorusuna;

Bu kadar dipten, bir şekilde bulunduğum yere gelmek benim için hayalini bile kurabildiğim bir şey değildi. Sanırım kendi hayallerimi bitirdiğim için artık insanların hayallerini kovalıyorum. Geçenlerde arkadaşlarıma espri olarak, “İleride bir parti kuracağım. Partinin adı da Rahat Parti olacak” dedim. Sloganım da, “Ben yırttım, şimdi sıra sizde” olur herhalde (gülüyor).

‘Yarışmacılar değil asıl Survivor işçilerdi'

Acun Ilıcalı’nın Survivor adlı yarışması ve Dominik Adası’nda yaşananların arka planını adada 10 ay çalışan bir isim soL’a anlatmıştı.  Çalışma koşullarına 10 ay dayanabildiğini belirten Uğur Karan, 'yarışmacılar değil asıl Survivor işçilerdi' demişti.

Acun Ilıcalı'nın Dominik'te düzenlediği yarışma programı Survivor'da işe giren ve yaşadıkları nedeniyle 10 ay sonra istifa kararı alan Uğur Karan, “Yaşadıkları zorlukları sıralayan Karan, "Orada sanki yarışmacılar değil de biz yarışıyorduk. Survivor bizdik orada adeta, yarışmacılar değil… Gerçek Survivor’ı işçiler yaşıyordu. Gerçekten aç mıydı yarışmacılar deniyor, aç olan ve sıkıntı yaşayan onlar değildi, bizdik diyebilirim” demişti. 

Röportajın tamamı için buraya tıklayabilirsiniz...

Salgın günlerinde Acun’un Survivor’ı karışmış, işçiler isyan etmişti

Acun Ilıcalı’nın Dominik’te çekimleri devam eden ‘Survivor’ adlı yarışma programında Dominikli işçiler eylem yaptı. Türk işçiler de salgın günlerinde maaş sıkıntısı yaşandığını, reyting nedeniyle programın devam ettiğini söylemişlerdi.

Acun Ilıcalı’nın Dominik’te çekimleri devam eden “Survivor” adlı programı yine işçi haklarının gaspıyla gündeme gelmişti. 

Salgın nedeniyle yerli halktan çalışan işçiler öncesinde işten çıkarılırken, işçilere 15 gün sonra yeniden işe alınacakları, maaşlarının 15 gününün devlet, 15 gününün de Acunmedya tarafından ödeneceği söylenmişti. 

Ancak verilen bu sözün tutulmaması ve salgın koşullarında işsiz kalmaları nedeniyle işçiler çekimlerin yapıldığı bölgeye gelerek tepkilerini dile getirmiş, verilen sözlerin tutulmasını talep etmişti.

Bu gelişme üzerine işçilerin oyun alanına doğru geleceği belirtilerek oyun ertelendi.

Türk işçiler de tepki göstermişti 

Çekimlerde çalışan Türk işçiler de maaşlarını gecikmeli ve eksik olarak alırken, duruma tepki göstermişlerdi. Acunmedya tarafından çekimleri yapılan ‘Telemundo’ adlı programdaki yarışmacıların salgın nedeniyle ülkelerine dönmek istemesi ve programın iptal edilmesi sonrası ödeme sıkıntılarının arttığını belirten işçiler, harcırahlarının da ödenmeyeceğine yönelik bilgi aldıklarını dile getirmişti. Öte yandan 20’ye yakın işçinin işten çıkarıldığı öğrenilirken, bu işçilerin ilk uçakla Türkiye’ye gönderileceği ifade edilmişti.