Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

75 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi K blok davası bugün görüldü. 7 sanık hakkında tutuklama talebi reddedilirken, duruşma 11 Temmuz'a ertelendi.

Haber Merkezi

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde en az 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nde yıkım ve ölümlere ilişkin sorumluluğu bulunanların yargılanması sürüyor.

75 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin K Bloğu hakkındaki dava, bugün Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Ailelerden duruşma öncesi açıklama: 'Sadece müteahhitlerin yargılanması kabul edilemez'

7 sanık hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasından açılan dava öncesi açıklama yapan aileler, "Gelinen bu süreçte sadece müteahhitlerin yargılanması kabul edilemez" diyerek, kamu görevlilerinin sorumluluğuna dikkat çekti.

Aileler, “Bu usulsüzlükleri görmezden gelip imza atan kamu görevlilerinin yerine getirmedikleri sorumluluklar yüzünden 1400 yaşam son bulmuştur. Bir yıl geçmesine rağmen 1400 yaşamın ölümünde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin ifadesi dahi alınmayıp, soruşturma izinleri çıkarılmamıştır” dedi.

Bilirkişi raporları dosyaya girse de dosyada binaların ruhsat evrakları gibi hâlâ bazı eksik belgeler olduğuna dikkat çeken aileler, “Davalarımız görülmesine rağmen paylaşılmayan statik proje, mimari proje ve tadilat projelerinin avukatlarımızla paylaşılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca asli kusurlu olmalarına rağmen haklarında henüz soruşturma izni verilmeyen kamu görevlileri için harekete geçilmesi istendi.

Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

Davada, binanın yapı sahibi olan Zirve Konut Yapı Kooperatifi‘nden dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Doğan, kooperatif müdürü Mustafa Timurbanga, kooperatif üyeleri Lütfi Timurbanga, Hüseyin Nar ve Nebi Koska ile binanın müteahhiti ve aynı zamanda kooperatif başkanı Doğan’ın damadı olan Tevfik Tepebaşı bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Davada savunma yapan sanıklar, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasını kabul etmedi.

Müşteki avukatlarının sanıklar hakkında tutuklama talebi, mahkeme tarafından reddedilirken, duruşma ise 11 Temmuz 2024'e ertelendi.