Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyurdu.

Haber Merkezi

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki bir Kuran kursunda çocukları darp eden imamın görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Çok sayıda çocuk darp edilmiş

Görüntülerin sosyal medyada kısa sürede yayılması ve tepki görmesinin ardından olayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerin iki ay öncesine ait olduğu öğrenilirken, imamın Kuran kursunda uzun süredir çocuklara şiddet uyguladığı ve birçok çocuğu darp ettiği ortaya çıktı.

İmamın aynı kurumda ne kadar süreden bu yana görev yaptığı ve kaç çocuğun şiddet gördüğü ise henüz bilinmiyor.

Valilik: İmam gözaltına alınarak görevden uzaklaştırıldı

Görüntülerin tepki toplaması üzerine Ağrı Valiliği yazılı bir açıklama yaparak imamın açığa alındığını duyurdu. Valilik açıklaması şöyle:

"Bugün sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında, 'İmam Çocukları Tekme Tokat Dövdü' başlıklı haber ile ilgili Valiliğimizce basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Diyadin ilçemizde görev yapan bir imamın çocuklarımıza şiddet uyguladığı iddia edilen görüntüler üzerine Diyadin Kaymakamlığımızca ivedilikle inceleme ve soruşturmaya başlanılmış olup, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince adı geçen İmam-Hatip görevden uzaklaştırılmış ve adli mercilerimizce gözaltına alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."