Ucu Erdoğanlara uzanan dolandırıcılık: Fatih Çıtlak kim?

Bir dönem AKP'li Başakşehir Belediyesi'nde meclis üyeliği yapan Çıtlak, TRT'de program sunuculuğundan Habertürk yazarlığına kadar medyanın tanınan yüzlerinden biri olmuştu. Erdoğan’ı ağlatan, Bilal Erdoğan’ın ‘dayı’ dediği Çıtlak, besicileri 50 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla ifade verdi.

Haber Merkezi

Besicilerin 50 milyon TL dolandırıldığı iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma, Bilal Erdoğan’ın da kurucusu olduğu İnsan ve İrfan Vakfı’na uzandı.

Savcılık, Bilal Erdoğan’ın akrabası olan Vakıf Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak’ın ifadesini şüpheli sıfatıyla aldı. Çıtlak, hakkındaki iddiaları reddetti.

Bilal Erdoğan'ın “dayı” dediği isim 

Dolandırılarak 19 milyon zarara uğratıldığını iddia eden Mahmut Çelik, “Mehmet Fatih Çıtlak’ın da katıldığı 3 toplantı yaptık. İnsan ve İrfan Vakfı’na ait et şubeleri açılacağı ve 200 şehit ailesinin bu işte çalıştırılacağı söylendi. Bu süreçte Bakırköy Başsavcı Vekili, BBDK Başkanı gibi isimleri hep beraber ziyaret ettik. Dolandırıldığımı anlayınca şikâyetçi oldum” dedi.

Şüpheli Mehmet Fatih Çıtlak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Donuksa Gıda isimli firma ile hiçbir bağım yok. Vakfımızın herhangi toptan bir et alım işi yoktur. Sadece Kurban Bayramı’nda Afrika’ya yardımlarda bağış almışlığı vardır. Zaten vakıfların ticaret yapma yasağı vardır. Benim bu olaylarla bir işim yoktur” şeklinde ifade verdi.

Kimdir Mehmet Fatih Çıtlak?

Bir dönem AKP'li Başakşehir Belediyesi'nde meclis üyeliği yapan Çıtlak, TRT'de program sunuculuğundan Habertürk yazarlığına kadar medyanın tanınan yüzlerinden biri oldu.

Erdoğan’ı programda ‘ağlatmıştı’

Fatih Çıtlak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Uzuner'in öz dayısı. Hatta Atv’de Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemde katıldığı programda sorduğu sorular ile onu 'ağlatan' kişi…

İmam hatip lisesi ve Türkoloji mezunu Çıtlak, bir dönem TRT’de Ramazan ayında “Gece Kahvesi” isimli programı sunmuş, Cemaat'e yakın Moral Fm’de dini içerikli bir programda hazırlamıştı.

Fatih Çıtlak 29 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde AKP sıralarından meclis üyesi seçilmişti. Başakşehir Belediyesi’nde Belediye Başkan Vekilliği görevini üstlenmişti.

Habertürk’e de transfer olan Çıtlak “tasavvuf sohbetleri” yazmıştı. 

Kurucu üyesi olduğu vakfın başkanlığını yapıyor

17 Kasım 2013’de yayımlanan Resmi Gazete’de dün Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çıkan ilanına göre kurulan İnsan ve İrfan Vakfı’nın kurucuları arasında Bilal Erdoğan dışında, Nuhi Şahinler, Adem Özkul, Yusuf Kaya, Mustafa Eryılmaz, Abdurrahman Tevruz, Abdurrahman Şişman, Ömer Erdoğan, Yusuf Sancak, Mehmet Akkaya, Bilal Şahinyılmaz, Ünal Olgun, Ahmet Sacit Açıkgözoğlu, Erdil Gürgüç, Şerafettin Taştan, Bilal Ağca, Murat Türkyılmaz, Bahattin Olgunsoy, Mehmet Fatih Çıtlak da bulunmuştu.

Bilal Erdoğan yönetim kurulu üyeliğinde yer almazken sadece ‘vakfedenler’ arasında yerini aldı. İlana göre vakfın sermayesi 7 bin 500 lira. Mal varlığı ise, “İstanbul Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi’nde 158 ada, 3 parsel sayılı, 5.000 m2 yüzölçümlü gayrimenkul” olarak belirtilmişti. 

‘Helal cruise turu’nda tasavvuf sohbetleri

En düşük 499, en yüksek 799 Euro’luk paketler halinde satılan ‘helal cruise turu’nda Araştırmacı Yazar M. Fatih Çıtlak, tasavvuf sohbetleri, mevlevi ayinleri düzenlemişti. 

Star'da "Namaz kılmayanın katli vacip midir" sorusu sorulmuştu

Namaz kılmayanlara ilişkin Star TV’de yayımlanan “M. Fatih Çıtlak ile Ramazan Bereketi” programında da skandal bir soru sorulmuştu. “Namaz kılmayanların katli vacip midir?” sorusuna Çıtlak, “Bunu öğrenip ne yapacaksın. Belli cezaları vermekle ilgili hükümler şahıslara kalmamıştır” demişti.

‘Şeriat dendiğinde bu kelimenden korkmasınlar’

Ülke TV’de yayınlanan Orhan Karaağaç’ın sunduğu “Konuşacaklarımız Var” adlı programda şeriat propagandası yapılmıştı. 6 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan programın konukları Prof. Dr. Bedri Gencer ve Mehmet Fatih Çıtlak’tı.

Şeriatın tamının yapıldığı programda, Mehmet Fatih Çıtlak, “Bir insan şeriata hayır dediğinde yer çekimini bile inkâr edebilecek kadar ahmak olduğunu bilsin, şeriat dendiğinde bu kelimeden korkmasınlar.” demiş, şeriat kelimesinin kirletildiğini aktaran Çıtlak, “ Hoca Efendi sözünün kirletilmesi gibi, hizmet sözünün kirletilmesi gibi” diyerek bazı kavramlarda olduğu gibi şeriatında anlamında saptırıldığından bahsetmişti. 

Programın sunucusunun “Bir devlet kuracağız ve yönetim sisteminin Şeriat olmasını istiyoruz ve 21. Yüzyılda yaşıyoruz asrın idrakine uymasına lazım nasıl olacak?” sorusu üzerine Çıtlak “Milyonlarca insan var şu anda ağızlarına aldıkları etin Hz. İsa’nın olduğuna içtikleri şarabın kan olduğuna inanan. Trump mıdır yani bugün muhasır medeniyet seviyesi, çalışmamız lazım adamlar uzaya gidiyor feriştahına gitsinler mesele o değil ki.” diyerek tepki göstermişti.

Haber

Besici dolandırıcılığında Bilal Erdoğan'ın kurduğu İnsan ve İrfan Vakfı da soruşturmaya dahil edildi