Trump'ın valilerle telefon görüşmesi sızdı: Eylemlerin bastırılması talimatı

ABD Başkanı Trump'ın, valileriyle yaptığı bir telekonferans görüşmesi basına sızdı. Trump görüşmede George Floyd'un öldürülmesine karşı başlayan protestoların bastırılmasını istiyor.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkede birinci haftasını dolduran sokak eylemleriyle ilgili eyalet valileriyle yaptığı bir telekonferans görüşmesi basına sızdı.

Euronews'ta yer alan habere göre, Trump, görüşme sırasında 46 yaşındaki siyahi ABD'li George Floyd'un gözaltına alınırken polis tarafından boğularak öldürülmesine tepki olarak başlayan protestoların bastırılmasını istiyor. Valilere 'Eylemcilere karşı baskın olun, yoksa vaktinizi boşa harcıyorsunuz' diyen Trump, konuşmasının devamında 'Eğer bunu yapmazsanız, sizi çiğnerler bir grup ahmak görüntüsü verirsiniz' ifadelerini kullanıyor.

Reuters haber ajansının federal hükümet kaynaklarından elde ettiği ses kaydında Başkan Trump'ın ayrıca "Onları tutuklamalı ve yargılamalısınız. Uzun zaman cezaevine girmeliler." dediği duyuluyor.

Floyd'un öldürülmesine karşı protestoların ülke geneline yayılmasının ardından Trump liderliğindeki federal hükümet, Washington ve 23 eyalette polise destek olarak ulusal muhafızları görevlendirmiş durumda.