Güdümlü yargı bu afişte teröre destek görmeyi başardı!

TKP'nin bir açıklamasına ve bu açıklamada kullanılan bir afişe dayanarak bir parti üyesi hakkında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla dava açıldı. Partinin avukatı Özgür Murat Büyük TKP hakkında konuyla ilgili bir soruşturma olmadığını söyleyerek "Parti hakkında açılmayan soruşturmanın üyesi hakkında bir iddianame olarak karşımıza çıkması tamamen hukuk dışı" dedi.

Haber Merkezi

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava yargıdaki trajikomik skandallar zincirine bir yenisini ekledi.

11 Ekim 2019 tarihinde evi basılarak bilgisayarına el konulan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınıp serbest bırakılan parti üyesi hakkında, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açıldı.

İlk iki sayfası PKK/KCK ve iddianamedeki ifadeyle "kendisini kısaca 'hizmet' olarak tanımlayan FETÖ/PDY" hakkında bilinen açıklamalardan oluşan iddianamede "şüpheli"nin Suriye topraklarına yapılan harekatla ilgili TKP mesajını retweet etmesi terör örgütünün propagandasını yapmaya yönelik paylaşım olarak nitelendi.

"#SuriyedenEliniziÇekin Cihatçı çetelerle, ABD ile işbirliği 'barış' a değil 'katliam' a gider." ifadesinin bu kapsamda değerlendirildiği iddianamede soruşturmanın "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütünün işgal etmiş olduğu Suriye’ nin kuzeyine yönelik olarak başlatılan Barış Pınarı Harekatını karalayan, terör örgütünün propagandasını yapan ve terör örgütünün talimatları doğrultusunda müzahir kitlenin güvenlik güçlerine karşı eylem yapması ile terör örgütlerine yönelik olarak yürütülen bu operasyonlar kapsamında Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine sosyal medya hesapları üzerinden yürütülen propagandalara destek verdiği değerlendirilerek suç duyurusunda bulunulması üzerine" başlatıldığı anlatılıyor.

Erdoğan'ın Fethullah Gülen'le birlikte çekilmiş fotoğrafını içeren bir twitter mesajının retweet edilmesiyse şöyle anlatılıyor:
"... isimli twitter kullanıcısı tarafından 29.10.2018 tarihinde '#ispatlamazsanNamertsin #GeziKalır' etiketi 'Erdoğan: Sadece 2-3 defa görüştüm' yorumu ile paylaşılan FETÖ lideri ile çekilmiş eski fotoğrafları retweet ederek paylaşımın yayılmasını sağladığı (...)"

TKP üyesi hakkında hazırlanan iddianamede "kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde bulunan hesaplarından farklı tarihlerde PKK/KCK-YPG silahlı terör örgütü ile Fetö/Pdy Silahlı Terör Örgütünü ve bu örgütlerin faaliyetlerini meşrulaştırmaya çalışan, terör örgütüne katılmayı teşvik edecek içerikte mesajlar, fotoğraflar ve sloganlar paylaşarak terör örgütü lehine propaganda faaliyeti yaptığı, söz konusu terör örgütlerinin destekçisi olduğunu açıkça belli edecek şekilde yazı, fotoğraf ve görüntü paylaştığı, bu yolla terör örgütlerinin propagandasını yaptığı, terör örgütüne taban ve taraftar kazandırmaya çalıştığı" öne sürülüyor.

Konuyla ilgili soL'a açıklamada bulunan TKP avukatı Özgür Murat Büyük, Türkiye Komünist Partisi'nin bir açıklamasına ve bu açıklamada kullanılan bir afişe dayanarak bir parti üyesi hakkında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla dava açılmasının mantık dışı olduğunu söyledi. İddianamede yer alan sosyal medya içeriği nedeniyle TKP hakkında herhangi bir dava, soruşturma ya da suçlama olmadığını belirten Büyük, "Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir suç oluştuğu düşünülüyorsa böyle bir iddianame hazırlamadan önce Türkiye Komünist Partisi ve onun sorumlu yetkilileri hakkında soruşturma açması gerekirdi. Bu kadarı belli ki mantık sınırlarını fazla zorlamış. Parti hakkında açılmayan soruşturmanın üyesi hakkında bir iddianame olarak karşımıza çıkmasıysa tamamen hukuk dışı" diye konuştu.

Savcılığın teröre destek görmeyi 'başardığı' soruşturmaya konu olan afiş şu şekilde: